Windykacja Global Collection

• Autor wątku Autor wątku Marcin2231
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marcin2231

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, mam problem, mianowicie: jakiś czas temu wziąłem pożyczke w Vivus.pl na kwote 250zł jednak nie mogłem jej spłacic w terminie ponieważ straciłem prace. Moja sprawa została przekazana do firmy windykacyjnej i dzisiaj dostałem smsa o treści ''Witam, w imieniu Global Collection Managament Sp. z o.o s.k.a wzywamy do kontaktu telefonicznego pod numerem 717367236 w celu wyjasnienia braku platnosci''. Do tej pory nie moge znaleźć pracy wiec nie mam jak spłacic zadłużenia które urosło do kwoty 400zł, moje pytanie brzmi następująco; jakie dalsze kroki mogą zostać podjęte w tej sprawie i kiedy ewentualnie mialbym sie spodziewać wizyty windykatora terenowego (zakładając ze nie znajde pracy w najbliższym czasie) i czy jest opcja ze odwiedzi mnie komornik?
Z góry dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam.

Marcin2231 napisał:
Witam, mam problem, mianowicie: jakiś czas temu wziąłem pożyczke w Vivus.pl na kwote 250zł jednak nie mogłem jej spłacic w terminie ponieważ straciłem prace. Moja sprawa została przekazana do firmy windykacyjnej i dzisiaj dostałem smsa o treści ''Witam, w imieniu Global Collection Managament Sp. z o.o s.k.a wzywamy do kontaktu telefonicznego pod numerem 717367236 w celu wyjasnienia braku platnosci''. Do tej pory nie moge znaleźć pracy wiec nie mam jak spłacic zadłużenia które urosło do kwoty 400zł, moje pytanie brzmi następująco; jakie dalsze kroki mogą zostać podjęte w tej sprawie i kiedy ewentualnie mialbym sie spodziewać wizyty windykatora terenowego (zakładając ze nie znajde pracy w najbliższym czasie) i czy jest opcja ze odwiedzi mnie komornik?
Z góry dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam.

Jak masz szansę, to spłać dług jak najszybciej. Do Vivus, chyba że dostałeś pismo o cesji długo na Global Collection.
Im szybciej to zrobisz tym lepiej dla Ciebie.

Przy takiej kwocie windykator terenowy raczej nie przyjedzie. Pamiętaj, że nie ma on żadnych praw.

Komornik - przyjdzie dopiero po wyroku sądu. A to już niestety są dla Ciebie dodatkowe koszta.
Spłać jak najszybciej.

Wlasnie żadnego pisma nie dostałem, jedynie pisma z Vivus: pierwsze, drugie i trzecie wezwanie. Caly czas piszą smsy. A czy jest możliwość, że naliczą mi jakies dodatkowe koszty i jak suma urośnie to wtedy przyjdzie windykator? Jest jakaś "granica" pieniężna po której przekroczeniu taki windykator przychodzi?

A czytałeś regulamin pożyczki którą zawierałeś? Co do kwoty przy której przychodzi windykator to nie ma reguły, ale prędzej można się go spodziewać przy dużych kwotach.

Marcin2231 napisał:
Wlasnie żadnego pisma nie dostałem, jedynie pisma z Vivus: pierwsze, drugie i trzecie wezwanie. Caly czas piszą smsy. A czy jest możliwość, że naliczą mi jakies dodatkowe koszty i jak suma urośnie to wtedy przyjdzie windykator? Jest jakaś "granica" pieniężna po której przekroczeniu taki windykator przychodzi?

Przeczytaj umowę pożyczki i regulamin do niej. Tam są wszystkie opłaty. To tego warto by było sprawdzić, czy nie które z tych opłat są klauzura niedozwoloną.

Czy Vivus wypowiedział Tobie umowę pożyczki?

Napisali mi tylko smsa ze oddają moją sprawe do zewnętrznej firmy windykacyjnej, i to wszystko

Powrót