Windykacja KGPN a kopia umowy.

• Autor wątku Autor wątku danifae94
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

danifae94

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Wierzytelność KGPN a kopia umowy.

Witam. 29.12 otrzymałem pismo, że dnia 04.12.2017 firma KGPN Sp. z o.o. nabyła od WSB-NLU moją wierzytelność na podstawie umowy cesji, tytułem zadłużenia wynikającego z umowy o świadczenie usług edukacyjnych.

(dług za 2 semestr, po 1 odpuściłem, lecz nie złożyłem rezygnacji, ba nie otrzymałem nawet legitymacji ani indeksu).

Umowy z uczelnią nie podpisałem na 99%, upewnię się w sobotę, aczkolwiek zażądałem od firmy windykacyjnej przesłania kopii umowy na maila. Pani przez tel. wyciszyła się na jakieś 7- 8 minut po czym powiedziała, że kopię wyśle mi jak odnajdzie dokumenty. Od tego czasu minął tydzień i kopii umowy nie otrzymałem. Czy firma KGPN ma obowiązek przesłać mi dokumenty związane z moją osobą, w określonym czasie np 7 dni?

I kolejne pytanie : czy jeśli uczelnia sprzedała mój dług windykatorowi, to pozbyła się moich wszystkich dokumentów czy ma obowiązek je posiadać?

I tak - wiem, sam sobie po części jestem winny - ale nie o tym moje pytanie.
Z góry dzięki !

Ostatnia edycja:
Idź na uczelnie i zapytaj czy mają jeszcze twoje dokumenty. Po drugie, rzekomy "dług" to KGPN mógł sobie kupić. jednakże co ten podmiot zrobi z czymś takim? No za pewne pójdzie do sądu, ale skoro mówisz, że żadnej umowy nie podpisałeś (jakkolwiek dziwnie to wszystko w takim układzie wygląda), to raczej TY w tym sądzie wygrasz.

Napisałem maila do dziekanatu o kopie umowy, otrzymałem skan, na którym jest umowa na moje dane, z podpisem uczelni, ale brak na niej mojego podpisu. Co w takim wypadku robić? Wystosować jakieś pismo do firmy KGPN? Mógłbym prosić o pomoc?

danifae94 napisał:
Co w takim wypadku robić?
nic,
danifae94 napisał:
Wystosować jakieś pismo do firmy KGPN?
nie,

ogólnie pilnować poleconych z sądu a jak będzie nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym złożyć w terminie sprzeciw od nakazu zapłaty,

Dziękuję za sprawną odpowiedź.
Odezwę się jeśli wyniknie coś nowego.

Powrót