N
niewiemjak
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam serdecznie, bardzo proszę o pomoc w następującej sprawie. Dziś w domu moich rodziców ( gdzie jestem jeszcze zameldowana, chociaż od roku mieszkam gdzie indziej) pojawł się Pan, który pzedstawił się jako komornik z firmy windykacyjnej i powiedział, że przyszedł w sprawie moich długów. Problem polega na tym, że poweidxział moim rodzicom, że nie są stroną w sprawie i, że nie może im powiedzieć z jakiego tytułu są te widykacje. Nie został wpuszczony do domu i oznajmił, że ma inne możliwości wyezekwowania długu. Zaznaczam, że nie mam pojęcia o jaki dług mu chodziło. Mam 2 kredyty, ale spłacane regularnie . Sprawdzałam w tych bankach i oni nikgo nie wysyłali. Ponadto sprawdzili mój BIK i jest tam czysto. Nie wiem o co mogło chodzić. Pan nie zostawił, żadnego numeru, żadnego pisma. Nie dostałam też żadnego powidomienia wcześniej. Proszę o pomoc powiedzcie czy ten pan zachował się zgodnie z prawem, jakie prawa mu przysługują jeżeli okaże się to faktycznie jakiś mój stary dług, o którym nie pamiętam. Nie wiem nawet gdzie miałabym wpłacić pieniądze, zeby nie nękano moich rodziców....