Windykacja komornicza

• Autor wątku Autor wątku pistacjo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pistacjo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam wszystkich,
jako nowy użytkownik nie jestem do końca pewny czy pisze w odpowiednim dziale, jeśli nie prosze o skierowanie do własciwego.
Otóż pare lat temu, jak kazdy popelnilem blad. Otóż wziąłem umowe na tel, jednak czesto mialem problemy z zasiegiem i powiedzialem ze nie bede placił. Po jakimś czasie od zerwania umowy przyszedl nakaz z sadu. Nastepnie sprawa zostala skierowana do komornika, który dług rozłożyl mi na raty. Spłacałem go systematycznie, teraz wszystko jest już zakończone, nie mam długu.
Tutaj pojawia sie juz moje pytanie. Za jakis czas zamierzam szukać pracy...w banku lub wiekszej firmie. Dostane dokument o niekaralności? Dodam ze dlug splacilem 2 lata temu.

Niby jakaś tam sprawa byla, ponieważ ponosilem koszty sadowe. Czyli spokojnie moge udać sie teraz do sadu i prosic dokument o niekaralności?;)

Nawiązując do tematu "windykacja komornicza" mam taki problem jakiś czas temu przyszło mi pismo że komornik rozpoczął windykację należności z mojego konta. Okazało się że rodzice zadłużyli mieszkanie w którym nadal jestem zameldowana ale nie przebywam od dłuższego czasu co mogę potwierdzić umowami najmu mieszkania. Czy na tej podstawie mogę napisać pismo do komornika o wyłączenie z egzekucji mojej osoby gdyż w okresie kiedy lokal został zadłużony nie korzystałam z niego i zamieszkiwałam w innym miejscu?
Proszę o w miarę szybką odpowiedź.
Pozdrawiam

jestem nowy nie wiem czy dobrze pisze w dziale odziedziczylem czesc jeziora moja siostra jest tez dzidziczka ale ma dlugi w banku z nakazem komorniczym czy komornik moze zabrac jej czesc spadku

tak, może zlicytować i zaspokoić wierzyciela

Powrót