windykacja/komornik bardzo proszę o pomoc

• Autor wątku Autor wątku ares221
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ares221

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Otrzymałem pismo od
Komornika Sądowego
przy Sądzie Rejonowym dla Warszawy-Mokotowa w Wawie

Zacznę od początku, korespondencja została wysłana zwykłym listem. W środku znajdowało się pismo "WEZWANIE DO PODSTAWIENIA RUCHOMOŚCI" wymieniono 3 pojazdy, które mam podstawić pod wskazany adres w terminie 7 dni od otrzymania niniejszego pisma. W przypadku niepodstawienia wskazanych ruchomości komornik podejmie na wniosek wierzyciela (wierzycielem jest firma FOR-NET S.A. nie wiem czy to ma znaczenie), czyności zmierzające do zajęcie ruchomości i w razie potrzeby czynność odbędzie sie z udziałem funkcjonariuszy. 2 pojazdów już dawno nie posiadam, jeśli chodzi o trzeci pojazd jestem wyłacznie współwłaścicielem. Proszę mi powiedzieć co w takiej sytuacji mogę zrobić, jak sie bronić. Mam nadzieję, że w miare jasno to opisałem.

komornik takich pism o podstawieniu bryki nie wysyła, a tym bardziej listem zwykłym... byłoby zajęcie i przyzedły do ciebie. sprawdź od kogo to przyszło, bo ja typuję że od for-net.
a co do funkcjonariuszy to taki straszak. żeby była policja to wierzyciel musi wpłacić zaliczkę niemal 1000zł

W lewym górnym nagłówku bylo napisane komornik sadowy przy sadzie w warszawie dla wawy Marcin Pieńkos, natomiast wierzycielem jest for net

komornik może zająć udział w pojeździe (możliwe że już to zrobił zastrzegając w wydz. komunik.), jak będzie złośliwy to przyjedzie z lawetą. co do funkcjonariuszy to napisałem - zdecydowanie straszak, bo za asystę policji komornik musi najpierw zapłacić i wzywa wierzyciela do zaliczki. bez tego nawet palcem nie kiwnie, bo inwestować w policję mu nie spieszno. dla bezpieczeństwa co by atem dalej jeździć - ten kto jeździ niech nie parkuje blisko adresu z dowodu rejest. żadnego auta nigdzie nie musisz podstawiać, nikt ci za to nic nie zrobi, nawet komornik grzywny nie może dać za niepodstawienie :)

generalnie to walcz z tyt. wykonawczym - o ile jest szansa.

marian.pazdzioch napisał:
auta nigdzie nie musisz podstawiać, nikt ci za to nic nie zrobi,
Dłużnik może utrudniać zajęcie ale powinien pamiętać, iż może to zdecydować o obciążeniu go kosztami postępowania.
Czasami te koszty mogą być wysokie, niewspółmierne do wysokości wierzytelności. Tych kosztów dłużnik może uniknąć.

na razie to nie ma żadnego pisma, kosztów itd. list zwykły...

Powrót