Windykacja - komornik - Intrum Justitia HELP

• Autor wątku Autor wątku larea
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam kilka razy przejechałem w intercity biletem kredytowym i długo nie płaciłem, po pewnym czasie przyszło mi do spłaty 3000 tyś z groszem
moja mama zadzwoniła do inter city i dogadała się i zapłaciłem tylko za bilety wyszło jakieś 930 zł i wysłałem mail-em do Intrum Justitia ze zapłaciłem to co miałem do zapłaty,a dzisiaj zadzwoniła baba z intrum Justitia ze mam zapłacić jeszcze odsetki te 3000 tysiące proszę o pomoc czy muszę płacić te odsetki im

To zależy czy zapłaciłeś do PKP przed cesją, czy po (jeśli takowa była)

Coś pokręciłeś, przyszło mi do spłaty 3000 tyś z groszem , po spłaceniu 930zł. nadal masz 3000zł. piszesz o odsetkach , jakich ? od jakiej kwoty ? Bo jeśli zapłaciłeś po cesji to Inter City muszą ci oddać te pieniądze jeśli przed to Inter City powinni zawiadomić Intrum Justitia o zamknięciu sprawy.

witam jeszcze raz chcę nawiązać do wcześniejszego pytania miałem zadłyzenie wpkp
900 zł z groszem i tego niepłaciłem iwłasnie wtedy przeją dług intrum z odsetkami wyszło 3000 tyś z groszem mnie niebyło jak przyszedł list po wczesniejszym dogadaniu sie zeby zapłacić tylko te nalezność czyli 930 zł no i zostawiłem mamie pieniądze zeby zapłaciła te 930 zł tylko ze zapłaciła nie na pkp a do intrum i teraz to za bilety kredytowe jest zpłacone i teraz pszyszedł mi list z numerem innej sprawy zeby jeszcze wpłacić te 3000 tysiące a baba powiedziała ze tamto jest juz zpłacone ieraz niewiem co mam robić wstępnie ugadałem sie z tą babą ze kazdego miesiąca do 15 kazdego miesiąca będę płacił po sto zł ale niewiem czy to jest dobry sposób moze jest jakis sposób zeby nie płacić .pomóżcie mi jak macie jakis pomysł bo ja w takich sprawach to nic niewiem jeszcze raz dziekuje

Kiedy i na jakiej zasadzie dług przejęło Intrum? Komu mama zapłaciła?

do Amelia 2013 Witam Mama zapłaciła na konto Intrum bo przyszło pismo żeby zapłacić 930 zł i to miał być koniec moich problemów,a kiedy intrum to przejeło to nie wiem jakieś
5 miesięcy temu przyszło pierwsze powiadomienie a cała sprawa z z przejazdami na kredyt w PKP zaczeła się niecałe 2 lata temu a tak na marginesie pomyślałem zeby jeszcze raz zapłacić moze te 930 zł tylko juz w pkp dzieś zadzwonić

Sprawy nie było żadnej bynajmniej o niczym mnie nie informowano

Ja to widzę tak PKP nie sprzedało długu tylko Intrum działa na wniosek wierzyciela , więc trzeba było wpłacić na konto PKP . Sprawy nie było , może była ale na zły adres przesyłali korespondencję .

A mam pytanie te pieniądze co zapłaciłem 930 zł co miałem zapłacić PKP to jest możliwe ze już mam z PKP uregulowane wszystko??

Dziękuje za pomoc to jak pani radzi żeby to intrum odwaliło się ode mnie to zadzwonić do PKP dowiedzieć się jak zapłacić tą grzywną?

A jeszcze jedno co oni mogą mi teraz zrobić jak nie zapłacę im pieniędzy

Michał Pawlak napisał:
to zadzwonić do PKP dowiedzieć się jak zapłacić tą grzywną?
To nie jest grzywna. W sprawie o wiele więcej nie wiadomo niż wiadomo, trudno poradzić coś konkretnego. Musisz mieć więcej informacji

Powrót