Windykacja Kruk.

• Autor wątku Autor wątku enigma2015
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

enigma2015

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam.Mam trochę długów a nie mam pracy.Pracuję dorywczo ale to wystarcza tylko na utrzymanie.Chciałbym się dowiedzieć czy Kruk odda sprawę do sądu w ciągu pół roku od grudnia 2014 roku?Może głupie pytanie,ale dług wynosi 13000zł a takiej sumy nie zarobię w tej sytuacji w której się znajduję.Mam propozycję wyjazdu do Niemiec do pracy na pół roku,gdzie spokojnie zarobię takie pieniążki.Oczywiście zamierzam spłacać dług.Po otrzymaniu pensji spłacać przelewem.Proszę o konkretne odpowiedzi.Dziękuję.Mirosław.

Z jakiego okresu są to długi ? Musisz coś więcej napisać.

Witam. Bank wypowiedział umowę karty na początku września 2014 roku. Dokonałem dwóch wpłat po 500 zł.To było w październiku wpłacane. Ale od tamtej pory już nie było wpłat.

Kruk raczej idzie na rękę i spokojnie można z nimi ustalić warunki spłaty.

Rozumiem.Tylko,że mam wpłacić te kwotę w odstępie kilku dni,co jest awykonalne.Rozmawiałem z Krukiem,ale tak jakby grochem o ścianę.Potrzebuję miesiąca by móc zacząć spłacać ten dług.Nie mam już argumentów,a jeszcze straszą jakimś windykatorem terenowym,że przyjedzie,obejrzy porozmawia.Nie wiem co mam zrobić?

Ostatnia edycja:
enigma2015 napisał:
Nie mam już argumentów,a jeszcze straszą jakimś windykatorem terenowym,że przyjedzie,obejrzy porozmawia.Nie wiem co mam zrobić?
Powiedz że masz amstaffa i tak jakoś urywa się ze smyczy jak czuje złych ludzi. Z windykatorem nie masz obowiązku rozmawiac, a ten nie ma prawa rozmawiać o długu z osobami trzecimi

Dziwna sprawa.Kruk dzwonił po kilka razy dziennie.Pisma przysyłał.zacząłem spłacać dług,ale po sto złotych.A Kruk chciał po pięćset złotych.Dziwne,że już nie dzwonią od dobrych dwóch tygodni.Co to za podchody?

Rozumiem ze Kruk przejął ten dług na podstawie cesji wierzytelności ?

To był dług w banku ? Kiedy podpisana była umowa ?

To dziwne. Jak miałem dług w kruku, to bez problemu negocjowałem warunki spłaty i przystali na to.

Powrót