Windykacja LEXUS

• Autor wątku Autor wątku Olawie
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

Olawie

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam!

Przepraszam jeśli podobny temat jest, a sądzę, że jest, lecz nie mogę znaleźć dokładnie tego o co mi chodzi.
Teraz przejdę do sedna, kupiłam jakiś czas temu samochód, konkretniej w kwietniu, dostałam polisę z Warty, którą wymówiłam, lecz w październiku dostałam wezwanie do zapłaty polisy w MTU. Napisałam odwołanie, które nic nie dało( tego się spodziewałam) lecz teraz dostaje pisma z wezwaniem do zapłaty z windykacji LEXUS. Wezwanie jest na kwotę prawie 1600 zł, Jeśli muszę to zapłacić, to trudno, uważam, że to nie sprawiedliwe, ale cóż.
Jednak problem polega na tym, że moje zarobki nie przekraczają 1000 zł, więc nie jestem fizycznie w stanie tego zapłacić w jednej, dwóch czy nawet czterech ratach, oni tego nie rozumieją piszą o podaniu sprawy do sądu, nie wiem co z tym robić proszę o pomoc.

Tak jak pisałam w poście poprzednim, kupiłam samochód z polisą w MTU o której nie wiedziałam, (czyli tak zwany przypadek podwójnego ubezpieczenia, dostałam od sprzedającego tylko polisę w warcie, którą wymówiłam, o tej polisie z MTU dowiedziałam się ponad pięć miesięcy później,), ja osobiści z nimi umowy nie zawierała, ale na kupującym pojazd ciąży obowiązek wymówienia polisy, jeśli tego nie zrobi, umowa przechodzi na nowego właściciela automatycznie. Stąd MTU domaga się opłaty polisy. ;/

Powrót