windykacja należności - wpis do hipoteki

• Autor wątku Autor wątku gollo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gollo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
1. Ze względu na długi powstałe w spółdzielni mieszkaniowej nakazem sądowym dług został wpisany na hipotekę.
Czy licytacja może nastąpić w każdej chwili czy musi to być jakaś konkretna kwota?
Wartość nieruchomości to ok. 150 tys - wpis jest na 20 tys?

2. Komornik zajął jednocześnie wynagordzenie i konto bankowe - pobiera część wynagrodzenia a drugiej części nie mogę pobrać (wolna kwota została wykorzystana) - teraz już nie mamy nic z wypłat - co zrobić? Czy jeśli podam w pracy numer konta koleżanki to komornik może zająć jej konto?? Regularnie otrzymuje dolę z wynagrodzenia więc nie wiem czemu zajął jeszcze konto? Albo kontro młodzieżowe małoletniego dziecka?:rolleyes:

Ostatnia edycja:
gollo napisał:
Czy licytacja może nastąpić w każdej chwili czy musi to być jakaś konkretna kwota?
Wartość nieruchomości to ok. 150 tys - wpis jest na 20 tys?

Egzekucja z nieruchomości może nastapić na wniosek wierzyciela. Nie ma znaczenia kwota zadłużenia. Wszystko w jego rękach.
Wynagrodzenie nie musi być przelewane na konto. Wypłata moze nastąpić bezpośrednio do rąk pracownika.

niestety nie jest możliwe odbieranie wynagrodzenia na rękę ponieważ centrala firmy mieści się w innym mieście niż oddział, a oddział nie prowadzi kasy.
Czy zatem mogę upoważnić kogoś z centrali do odbierania mojego wynagrodzenia?

a czy komornik może zająć konto kogoś innego? przyznam że tak by mi było wygodniej żeby przelew szedł do kogoś

Nie może zająć konta innej osoby. To jest dobre rozwiązanie.

Najlepszym rozwiązaniem jest pracować na czarno bo komornik może odnieść sie bezpośrednio do pracodawcy o przelewanie srodków i nic nie zrobicie i tak nie liczcie na emeryture bo te złodzieje z wiejskiej przecież z czegoś muszą życ więc to "my"zapierdalamy na nich ale ja już powiedziałem stop i teraz zarabiam 1000zł więcej a nie zus i huj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Powrót