windykacja nieistniejącego długu

• Autor wątku Autor wątku neskam
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

neskam

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
W ramach wprowadzenia: moja Mama prowadziła firmę którą ubezpieczała w Warcie, ostatnia polisę podpisała 17.05.06 a 20.05.06 zmarła. Ja swoją firmę otworzyłam 23.05.06 i w czerwcu podpisałam również polisę w Warcie. Ważna informacją jest, że dane naszych firm, nazwisko i adres zameldowania był identyczny. Po ok 2 latach dostałam z sądu nakaz zapłaty za drugą ratę polisy mojej Mamy z 17.05. W nakazie dane moje i Mamy były wymieszane. Odwołąłam się i sprawa się zakończyła... aż do początku tego roku. Dostałam telefon z firmy windykacyjnej, że w imieniu Warty wzywają mnie do spłaty tamtej należości. Nękają mnie telefonami i za każdym razem żądają kolejnych dokumentów. Dostali ode mnie min dokument wpisu mojej działalności do Ewidencji Działalności Gospodarczej z 23.05 czyli 6 dni po dacie polisy, za którą żadają pieniędzy. Podczas wczorajszej rozmowy poinformowali, że ze względu na to, że nie zamierzam wpłacić żądanej przez nich kwoty wpisują mnie do Krajowego Rejestry Dłużników. Co robić? Byłam na policji i oni powiedzieli, że to nie kwalifikuje się jako wyłudzenie, musiałabym wpłacić te pieniądze żeby to nazwać wyłudzeniem. Jak dalej postąpić?

Powrót