Windykacja PR. . .

• Autor wątku Autor wątku tulkas11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Bylem w sadzie widzialem wszystkie dokumenty. Na mandacie nie ma mojego adresu zamieszkania z tamtego okresu ani mojego podpisu na mandacie. Zamiast adresu jest adres liceum do ktorego uczeszczalem. A reszta standardowa, powiadomienie dwukrotnie awizowane ze nie bylo nikogo w mieszkaniu, gdzie adresem jest adres szkoly. Nakaz zaplaty z 2002 i stempel na dole o klauzuli wykonalnosci z 2010. Poradzcie co teraz robic. Czy pisac od razu do sadu sprzeciw czy czekac az firma zglosi to do komornika i dopiero wtedy?

Napisalem pismo o przywrocenie terminu na wniesienie sprzeciwu, sprzeciw na nakaz zaplaty, zazalenie na nadanie klauzuli wykonalbsci? Cos jeszcze pisac? Czy to narazie wystarczy?

tulkas11 napisał:
Napisalem pismo o przywrocenie terminu na wniesienie sprzeciwu, sprzeciw na nakaz zaplaty, zazalenie na nadanie klauzuli wykonalbsci? Cos jeszcze pisac? Czy to narazie wystarczy?
Pojechałeś z za grubej rury. Teraz sobie poczekasz parę miesięcy na oddalenie zażalenia na klauzulę wykonalności i dopiero wówczas ruszy merytoryczne rozpatrywanie sprawy.

amelia2013 napisał:
Pojechałeś z za grubej rury. Teraz sobie poczekasz parę miesięcy na oddalenie zażalenia na klauzulę wykonalności i dopiero wówczas ruszy merytoryczne rozpatrywanie sprawy.

Pytam z ciekawości - ile teraz będzie go to kosztowało jeśli Sąd uzna, że racja nie jest po jego stronie?

Kierowalem sie podwieszonym watkiem z gory forum.

A ja w tym wątku i konkretnie Tobie radziłem tak:
Robilee napisał:
Co robić? Złożyć sprzeciw do nakazu zapłaty, wykazując że termin na jego wniesienie nie rozpoczął swojego biegu, gdyż pozwany nie mieszkał pod adresem (to trzeba uprawdopodobnić), pod który nakaz został wysłany.

No niestety napisalem wiecej i juz wyslalem wiec raczej nie da sie juz cofnac. . .

tulkas11 napisał:
No niestety napisalem wiecej i juz wyslalem wiec raczej nie da sie juz cofnac. .
Da się. Możesz cofnąć zażalenie na postanowienie o nadaniu klauzuli wykonalności i to należy zrobić. Wnioskiem o przywrócenie terminu się nie przejmuj, nie ma on znaczenia.

Jest jakis wzor zeby to cofnac?

Dzieki jutro puszcze.

Powrót