windykacja przedawnienie

• Autor wątku Autor wątku dawid88x
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dawid88x

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam zaczne od poczatku w 2003 roku rodzice wzieli pozyczke w banku raifaisen czy cos takiego splacali przez pol roku pozniej bylo ciezko takie zycie przestali splacac bank sie nie odzywal jakos rok temu odezwala sie firma KRUK ze kupili rozszczenia czy cos w tym stylu i chcieli sie ugadac z tego co sie zorientowalem przedawnienie w banku trwa 3 lata oczywiscie byl 3 razy pan z Kruka dzwonili raz Ojciec odebral i mowil ze jest przedawnione i sie pozegnal z Panem pozniej te sprawa miala Prokura teraz Raven :D Raz przyslali papier zeby samemu wpisac kwote co miesiac ile placic i im odeslal oczywiscie tego rodzice nie zrobili. Wczoraj byl zastrzezony od Firmy RAVEN ze sprawa wyslali na drogie sadowa nie wiem czy wyslali czy tylko strasza jezeli tak to wniosek o przedawnienie jak przyjdzie pismo z sadu? Oczywisicie przez te lata bieg nie zostal przerwany nie bylo placone nawet 10 zl. Pytam tylko czy nie bedzie problemu z przedawnieniem bo rodzice nie maja zadnych papierow z Umowa kredytu itp .. Przepraszam za bledy

A jaki to był kredyt? Owszem, przedawnienie trwa 3 lata, ale liczymy 3 lata od KAŻDEJ raty kredytu. Jeśli to był jakiś kredyt hipoteczny to masz problem.

nie nie to byl kredys na 36 miesiecy. Pytam tylko ze jak nie maja umowy co podpisywali z bankiem tyle lat minelo gdzies sie podziala czy nie bedzie problemu z przedawnieniem?

To już pytanie do bardziej bieglejszych. Ja jestem tylko studentem prawa. 3 - letni termin przedawnienia będzie biegł następny dzień po dacie wypowiedzenia kredytu. Problem mógłbyś mieć, jeśli podpisałbyś uznanie długu (czyli potwierdził saldo, albo zgodził się na rozłożenie na raty) Nie róbcie z tym nic. Możecie spać spokojnie. Wątpię, żeby przyszło coś z sądu, gdyż to oni będą musieli udowodnić przerwanie biegu przedawnienia - nie Ty.

przedawnione, nic nie robić, czekać na nakaz zapłaty

Witam ponownie tak jak pisalem w pierwszym o tym ze dzwonili kiedys z zastrzezonego i pod koniec marca ze wysylaja sprawe do sadu dzis przyszedl taki papier ale to chyba nie z sadu a wiec tak :

Radca Prawny
imie nazwisko
Kancelaria Prawna RAVEN
Krupa & Stańko Sp. k.
ul. Legnicka 56
54-204 Wrocław

POWIADOMIENIE
Dzialajac w imieniu mojego mocodawcy - Prokura NS FIZ - informuje , ze w Pana sprawie został złożony do sadu pozew o zaplate kwoty 7,723 zl zgodnie z art, 98 1 kodeksu postepowania cywilnego moze narazic to Pana na dodatkowe koszty sadowe i zastepstwa procesowego. Decyzje o skierowaniu sprawy na droge sadowa podjeto w wyniku braku splaty zadluzenia z tytulu umowy nr ** z dnia 10.04.2003r

Podkreslam iz celem dzialan kancelarii jest jak najszybsze uzyskanie nakazu zaplaty . a nastepnie tytulu wykonawczego, co pozwoli skierowac niniejsza sprawe do postepowania egzekucyjnego (komorniczego). Sadem wlasciwym do rozpatrzenia sprawy jest sad Rejonowy Lublin - Zachod VI Wydzial Cywilny rozpatrujacy sprawy w elektronicznym postepowaniu upominawczym

WSZELKICH WPLAT NALEZY DOKONYWAC NA RACHUNEK BANKOWY (numer)

i na dole oczywiscie blankiet na firme KRUK SA

oczywisice nie byl to list polecony

z gory przepraszam za bledy chce tylko widziec czy cos z tym robic bo z sadu to chyba nie jest jeszcze nie wiem strasza na razie skoro 1,5 miesiaca temu dzwonili ze wysali do sadu a tu pisza ciagle od siebie jeszcze , z gory dzieki za odpowiedzi i jeszcze raz przepraszam za bledy

Poczekaj na nakaz z sądu

Powrót