Podpisałam umowę w sierpniu 2013. Spieszyłam się, nie przeczytałam warunków, tak jak reszta. PH&F łamie prawo na każdym możliwym polu - umowa - klauzule niezgodne z prawem - w tym brak możliwości wypowiedzenia, rażąco wygórowana kara za skrócenie czasu umowy, wymuszanie podania numeru karty kredytowej, zgoda na obciążanie rachunku bez podania do kiedy i na jaką kwotę (pewnie dlatego PKOBP się nie zgadza); ściąganie sobie z karty dowolnych kar w tym zwiększonej opłaty członkowskiej bez poinformowania zgodnie z para 1.5 umowy; odmowa podania przez Pure Jatomi numeru konta celem zlecenia przelewów przez klienta we własnym zakresie???, kary i opłaty administracyjne których wysokości nie ma w umowie, na stronie internetowej ani w klubie (nie licząc tabliczki w koncie na blacie poza wzrokiem klientów - ale tylko o karze ze zwłokę w płatności!, innych brak) - tylko ustnie podawane wysokości kar i opłat, nie informowanie o wzroście opłaty członkowskiej na piśmie (list, e-mail, telefon) tylko wywieszanie kartki w szatni, itd.
ja płaciłam kartą w klubie - odmówiłam zapłacenia 10 zł za te formę płatności, nie zapłaciłam również żadnej kary z opóźnienie (wzywano managera i mój sprzeciw akceptowano).
Proszę Państwa - wszystko na piśmie i w ciągu 1 dnia. 1. Idziecie do banku i wycofujecie zgodę na obciążanie rachunku, 2. Idziecie do klubu macierzystego i nawet jeśli nie ma managera, składacie pismo jak niżej i prosicie na swojej kopii o przystawienie pieczątki i napisanie "wpłynęło dnia ..." po czym, jeśli recepcja nie chce przyjąć opaski magnetycznej, rzucacie ją na biurko i wychodzicie.
Pismo:
Warszawa, .....04.2014
imię, nazwisko, adres (wasz)
Pure Health and Fitness Sp. z o.o.
ul. Złota 59
00-120 Warszawa
klub macierzysty: C.H. Sadyba
Dotyczy: Formularza aplikacyjnego (umowy) z dnia ..........
Wypowiadam umowę zawartą w dniu ............. Umowa ulega rozwiązaniu z dniem 30.04.2014. Składki za miesiące członkostwa, tj. od listopada do grudnia 2013 oraz od stycznia do 30 kwietnia uregulowałam. Umowa jest więc rozliczona. Kwitując odbiór pisma potwierdzają Państwo jednocześnie zwort opaski magnetycznej zwanej przez Państwa „kartą członkowską”.
Zgodnie z definicją określoną w kodeksie cywilnym, jeśli umowa zawiera niedozwolone postanowienia, to takie klauzule nie wiążą z mocy prawa.
Umowa wyklucza możliwość wcześniejszego jej rozwiązania i zgodnie z paragrafem 2.6 przewidujące rażąco wygórowaną karę, za wcześniejsze jej rozwiązanie. W związku z tym powołuję się na na niedozwolony charakter postanowienia umownego. Jeżeli Państwa firma nie uzwględni prawa i moich racji, będę dochodzić swych roszczeń sądownie.
Jednocześnie żądam zaprzestania przetwarzania moich danych osobowych w linii papilarnych oraz zdjęcia. Cofam Pure Health and Fitness Sp. z o.o. oraz jej partnerom bądź innym podmiotom zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (w tym do badań statystycznych, marketingu bezpośredniego usług i towarów, kontroli jakości, celów marketingowych, promocyjnych i wszelkich innych).