Windykacja Raport SA

• Autor wątku Autor wątku Tafalek9292
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tafalek9292

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Windykacja przysłala mi pismo z nakazem zapłaty. Laczny koszt to 407zł,lecz dali mi II warianty: pierwszy to rozłożenie na dogodne raty a drugi to: jednorazowa wpłata w wysokości 285 zł a pozostałe 30% należności odstapia i sprawa zostanie zamknięta... i tu się rodzą pytania. Kto pokryje reszte moje długu (te 30%) Windykacja? Czy to jest normalne,jeśli miesiąc temu wysłali mi pismo,że chcą odrazu całe 407 do zapłaty? Ktoś doradzi czy płacić im i czy to jest zgodne z prawem...

Nikt Ci sensownie nie odpowie jak nie wie skąd się wziął ten dług w windykacji. Potrzebne są daty.

Zazwyczaj jak chcą umorzyć Ci część długu to albo wierzytelność jest przedawniona albo nawalili sobie takie koszta że z nich zejdą.

Nakaz sądowy zapłaty jest z dnia 14.10.2015 a pismo z II wariantami wysłali mi 28.12.18. Wcześniej pod koniec listopada wysłali nakaz całkowitej spłaty, teraz już im tylko 285 zł wystarczy aby zamknąć temat. Co ciekawe na poczatku roku tj. 3.01.19 dostałem pismo od komornika o umorzeniu postępowania w tej że sprawie.

Nigdy nie wierz w ani jedno słowo ze strony windykacji, 2+2=4 i nigdy wynik nie będzie równy 3. Niczego nie umorzą, wpłacisz pieniądze, tym samym uznasz dług, wtedy przyjdą po resztę.

Alladyn_A napisał:
Nigdy nie wierz w ani jedno słowo ze strony windykacji, 2+2=4 i nigdy wynik nie będzie równy 3. Niczego nie umorzą, wpłacisz pieniądze, tym samym uznasz dług, wtedy przyjdą po resztę.

Ale jak ma uznać jak pisze że jest Nakaz, pytanie czy wiedział o tym Nakazie czy nie.

Tafalek9292 napisał:
Windykacja przysłala mi pismo z nakazem zapłaty.

A wiesz jaki Sąd wydał ten nakaz i jaka jest jego sygnatura?
Czy otrzymałeś wcześniej ten nakaz z Sądu?

Powrót