Windykacja RAPORT

• Autor wątku Autor wątku tuszeseb
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
tomekwwa napisał:
Powiedz, na jakiej podstawie chcesz składać skargę na wznowienie to Ci powiem czy ma to sens.

chcę powołać się na swoją chorobę i że dopiero teraz Raport napisał do mnie pismo w którym powołuje sie na ten nakaz.

Podnoszę wątek,miałam nakaz zapłaty od play'a jakieś 3 lata temu,pózniej dostałam wezwanie od firmy Raport,po jakimś czasie ,w wyniku ich naporu zdecydowałam się na spłatę zobowiązania,obecnie jestem w połowie ,od miesiąca nie płacę ponieważ jestem przez tą firmę znękana ,telefony w soboty o 7.30 rano i w tygodniu ok 22.00,smsy bez końca,wezwania,przedsądowe itp....
Straszą sądem,a ja mam zamiar już zgłosić nękanie,ponieważ telefonując nie przebierają w słowach i środkach...
Jakie konsekwencje niesie dla mnie zaniechanie dalszych wpłat tej firmie?

Najgorsze co może być to komornik który może zająć wynagrodzenie, ruchomości czy nieruchomości przy tym dokładając swoje wynagrodzenie itd.

Witam.mam też pytanie odnośnie Raport3 Koszalin. Mam zobowiązanie w play..i firma Get Back wykupiła dług gdzie splacam go tam tzn w Get Backu...1400zl. Dziś przyszło pismo od komornika o wszczęcie egzekucji tego samego zobowiązania skierowana przez Rapotr3 z Koszalina tyle że już kwota 1100zl.. Komornik każe mi dzwonić do jednego i drugiego że oni mają wyjaśnić sprawę..dzwonię i słyszę że tu i tu mam płacić..czyli co 1 dług 2 razy? Dzwonię więc do Playa z pytaniem komu w końcu dług sprzedali i słyszę że oni takich informacji nie posiadają... Niestety nie mogę nic zrobić bo pracuje w Niemczech i do marca nie mogę stąd wyjechać. Boszeeee co mam zrobić? Komu w końcu płacić? Pomocy :(

Wpisz w wyszukiwarce getback poczytaj i zdecyduj czy chcesz im płacić.

Na pewno nie do GetBack. Weź wszystkie potwierdzenia wpłat, policz ile zapłaciłaś, potem skontaktuj się z tymi rachunkami z komornikiem. W przeciwnym razie getBack tak cię skroi że się kasy nie doliczysz.

Masz w ogóle to pismo od komornika? Sprawdź w sądzie po sygn akt kto jest powodem. A najlepiej to wnieś sprzeciw, mieszkasz w Niemczech więc termin nie zaczął w ogóle biec. Wówczas zobaczysz czy się należy, i komu. Nawet jak przegrasz, to już nic drożej nie będzie - więc warto wnieść ten sprzeciw by walczyć o swoje.

ech no wplacilam już trochę do get Back..oni wyliczyli mi przeszlo 1400zl a komornik chce 1100zl. Nie nie mieszkam tylko pracuje w Niemczech. Dla mnie chyba oczywiste że ważniejsze jest płacenie komornikowi.niż get back. Powodem jest Raport3 z Koszalina.

Poradzić można ci krótko: albo kontrolujesz finanse i nawet wniesiesz sprzeciw, albo się kasy nie doliczysz. Wybór należy do ciebie. Ja tylko ci dopowiem, że taką sprawę można w sądzie wygrać, nawet jak przegrasz to drożej nic nie będzie - będzie nawet taniej bo kosztów komorniczych nie poniesiesz, mimo porażki.

Powrót