Windykacja ULTIMO Pomóżcie

• Autor wątku Autor wątku Marylagada
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Marylagada napisał:
Witam ponownie. Właśnie otrzymał syn następne papiery z ULTIMO nie wiem co z tym zrobić? Spróbuję przesłać zdjęcia tych papierów jako załączniki. Proszę o odpowiedź i pomoc.

Jak na 10000% syn jest pewny że nie podpisywał takiej umowy to może to podpisać i odesłać.
Ultimo być może wtedy poinformuje prokuraturę. Chociaż raczej tego nie zrobią (dla nich to koszta).

Swoją drogą syn sam również może poinformować prokuraturę o prawdopodobnym fakcie podrobienia jego podpisu.

Marylagada napisał:
Witam ponownie. Właśnie otrzymał syn następne papiery z ULTIMO nie wiem co z tym zrobić? Spróbuję przesłać zdjęcia tych papierów jako załączniki. Proszę o odpowiedź i pomoc.
Witam, no niestety u mnie takie same pismo i oświadczenie do podpisania bez skanów umów. Teraz zastanawiam się czy odsyłać im to oświadczenie czy czekać, aż dostanę pismo z sądu.

Nie doczytałam - tak jak poradził rafmik, oświadczenie podpisane dziś im odsyłam.

Ostatnia edycja:
Współczuję historii, mam nadzieję, że się wyjaśni niedługo. Jak dostałeś list od KRUKa to trochę inaczej to wygląda, bo można na ten temat dużo przeczytać w necie i się dowiedzieć co robić. A tu człowiek niczego nieświadomy, otwiera list czy odbiera telefon i takie niespodzianki :(

Witam papiery wysłane i znowu oczekiwanie. Na policji kazali czekać na rozwój sprawy. Pozdrawiam i dziękuję za poświęcony czas.

Marylagada napisał:
Witam papiery wysłane i znowu oczekiwanie. Na policji kazali czekać na rozwój sprawy. Pozdrawiam i dziękuję za poświęcony czas.

Dzień Świstaka:mad:
Oświadczenie po odebraniu pisma z ULTIMO wysłałam listem poleconym dnia 21.11.2014 (potwierdzenie nadania oczywiście mam). Wczoraj odbieram list od ULTIMO, a w środku identyczne do poprzedniego pismo i dołączone oświadczenie do odesłania.

Rozumiem, że będą do tej pory wysyłać, aż na któreś nie odpiszę i wtedy będą mogli kontynuować swoje postępowanie windykacyjne:mad:

Ostatnia edycja:
Robilee napisał:
Odpiszesz, czy nie odpiszesz i tak będą kontynuować.
A taka kontynuacja niczego nie zmienia. Sprawa tak naprawdę zaczyna się dopiero w sądzie, gdzie trzeba reagować na każde pismo polecone.

marian.pazdzioch napisał:
A taka kontynuacja niczego nie zmienia. Sprawa tak naprawdę zaczyna się dopiero w sądzie, gdzie trzeba reagować na każde pismo polecone.
Tak wiem, aczkolwiek cała ta sytuacja to trochę jak niesmaczny żart. Ktoś bierze na mnie pożyczkę, do umów wglądu nie mam żeby interweniować na policji, mogę sobie tylko odbierać kolejne listy od Ultimo i czekać.

judytakas napisał:
mogę sobie tylko odbierać kolejne listy od Ultimo i czekać.
Zbierasz cenne dowiadczenie, a nuż kiedyś jeszcze podziękujesz ultimo że cię uczuliło na pewne tematy :)

Powrót