N
Nowyyyy
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam, wszystkich.
Mam pewien problem i byłbym wdzięczny za informacje.
Otóż wziołem pożyczkę w vivus.pl 2000 zł. Nie jestem w stanie spłacić tego na dzień dzisiejszy ani przedłużyć. Pan, który dzwonił z vivus.pl powiedział że będzie mnie czekała windykacja. Zapytałem o koszty windykacji, odpowiedział ze jest to 30-60zł dziennie. Trochę mnie to zdziwiło. Czy to możliwe żeby koszty były tak wysokie ? Czy po prostu mnie chciał nastraszyć. Byłby wdzięczny za szybką odpowiedz.
To jest kawałek umowy w Vivus.pl
Załącznik nr 2 do UMOWY POŻYCZKI ODNAWIALNEJ VIVUS.PL
Tabela Opłat i Prowizji Vivus Finance sp. z o.o.
---------------------------------------------------------------------------------------
Odsetki za nieterminową płatność Pożyczki
Czterokrotność stopy kredytu lombardowego NBP – 18% (wartość na dzień 9.05.2013)
------------------------------------------------------------------------------------------
Opłata za zmianę sposobu spłaty Pożyczki na Plan Spłat
15% od kwoty Pożyczki
-----------------------------------------------------------
Pierwsze wezwanie do zapłaty
35 PLN
Drugie wezwanie do zapłaty
45 PLN
Trzecie wezwanie do zapłaty
55 PLN
----------------------------------
Koszty postępowania sądowego i egzekucyjnego
Koszty postępowania sądowego i egzekucyjnego są pobierane w wysokości zgodnej z obowiązującymi przepisami prawa, w szczególności ustawą z dnia 28 lipca 2005 roku o kosztach sadowych w sprawach cywilnych oraz ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 roku o komornikach sadowych i egzekucji jak również pozostałe koszty określone przepisami prawa.
Mam pewien problem i byłbym wdzięczny za informacje.
Otóż wziołem pożyczkę w vivus.pl 2000 zł. Nie jestem w stanie spłacić tego na dzień dzisiejszy ani przedłużyć. Pan, który dzwonił z vivus.pl powiedział że będzie mnie czekała windykacja. Zapytałem o koszty windykacji, odpowiedział ze jest to 30-60zł dziennie. Trochę mnie to zdziwiło. Czy to możliwe żeby koszty były tak wysokie ? Czy po prostu mnie chciał nastraszyć. Byłby wdzięczny za szybką odpowiedz.
To jest kawałek umowy w Vivus.pl
Załącznik nr 2 do UMOWY POŻYCZKI ODNAWIALNEJ VIVUS.PL
Tabela Opłat i Prowizji Vivus Finance sp. z o.o.
---------------------------------------------------------------------------------------
Odsetki za nieterminową płatność Pożyczki
Czterokrotność stopy kredytu lombardowego NBP – 18% (wartość na dzień 9.05.2013)
------------------------------------------------------------------------------------------
Opłata za zmianę sposobu spłaty Pożyczki na Plan Spłat
15% od kwoty Pożyczki
-----------------------------------------------------------
Pierwsze wezwanie do zapłaty
35 PLN
Drugie wezwanie do zapłaty
45 PLN
Trzecie wezwanie do zapłaty
55 PLN
----------------------------------
Koszty postępowania sądowego i egzekucyjnego
Koszty postępowania sądowego i egzekucyjnego są pobierane w wysokości zgodnej z obowiązującymi przepisami prawa, w szczególności ustawą z dnia 28 lipca 2005 roku o kosztach sadowych w sprawach cywilnych oraz ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 roku o komornikach sadowych i egzekucji jak również pozostałe koszty określone przepisami prawa.
Ostatnia edycja: