Windykacja vivus

• Autor wątku Autor wątku Afnieszkakrk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Afnieszkakrk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam mam problem z płatnościami kredytu vivus kilka dni temu dzwoniłam do Firmy kazano mi skontaktowac z windykacją vivusa tak tez uczyniłam rozmawiałam z wydawało by sie nie zbyt sympatycznym.Panem ktoremu po krótce przedstawiłam swoją sytuacje materialną i grzecznie zapytałam czy jeat mozliwosc rozlozenia dlugu na raty gdyz bardzo bym.chciqla i zalezy mi.na splacie tej zaleglosci.ale.nie.jestem.w stanie spalcic naraz calej . Na moja prośbe uslyszalam od Pana odpowiedz ze w firmie vivus nie.istnieje cos takiego.jak.raty ze jedynie.moge przedluzac czas splaty a gdy zapytalam dobrze to.w tqkim.razie kiedy zapukq do mnie komornik Pan odpowiedzial ze 14 dni po terminie splaty i stad moje pytanie czy faktycznie po 14 dniach moze pojawic sie komornik ? A co do rat to czytam nawet tutaj na forum.i widze ze jednak.jest cos takiego jak.rozlozenie dlugu a ja uslyszalam stanowcze nie .

oni liczą to jako przedłużenie pozyczki i pobierają opłatę. idziesz w koszty to po pierwsze. po drugie - 14 dni i komornik :D chyba w to nie uwierzyłaś? prędzej siedem krasnoludków wtedy do ciebie zapuka :)

Juz sama nie wiem czy mam w to wierzyc czy nie ale skoro mija sie to z prawda to po co wprowadzaja klientow w błąd teoche to sredbio.o nich swiadczy

Nie przejmuj sie brakiem zgody, tylko spłacaj ile możesz. Zanim będzie komornik, wcześniej musi się odbyć postępowanie sądowe, więc jeszcze większe koszty. Jak jednak będziesz dokonywać wpłat, to jest duża szansa, że wierzyciel nie wystąpi do sądu.

Robilee napisał:
Jak jednak będziesz dokonywać wpłat, to jest duża szansa, że wierzyciel nie wystąpi do sądu.
jest bardzo duża szansa że na razie nie wystąpi -zanim nie ponalicza sobie paru opłat za prolongatę. wystapienie do sądu = maksymalnie odsetki maksymalne (16% w skali roku) i nic więcej.

Witam
Proszę o pomoc miałem niespłaconą pożyczkę vivus, (łącznie ok 3000 zł) sprawa została przekazana do komornika który zajął mi konto a potem potrącił mi z wypłaty około 1500 zł, w międzyczasie vivus wystąpił z propozycją ugody i spłaty w ratach (a dokładnie kancelaria Brudkowski) jedynym warunkiem było wpłacenie 400 zł aby rozpocząć proces ugodowy co uczyniłem i od dnia 30.09.2014 nikt z vivus się do mnie nie odezwał, na maile nie odpisują nie mam żadnych informacji co dalej zrobic
Proszę o pomoc w powyższej sprawie

Powrót