M
marta1952
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 177
Otóż syn rozwiązał z Polsatem w marcu br 2-letnią umowę.
Jednakże powinien oddać dekoder do końca kwietnia br i tego nie zrobił, gdyż nie przywiózł go z UE, a następnie w kwietniu ponownie wyjechał do UE.
Teraz na mój adres przychodzą pisma z firmy windykacyjnej na kwotę 340 zł (syn nie jest u mnie ani nigdzie w Polsce zameldowany).
Nie zareagowałam na pismo, gdyż później by mnie nękali telefonami.
Syn będąc w Polsce chciał oddać ten sam typ dekodera do punktu Polsatu, ale im się nr nie zgadzał i nie przyjęto.
Obecnie EOS wysyła maile na skrzynkę syna. Nie mam zbyt poprawnych kontaktów z synem, jak i syn z córką i matką córki.
W związku z powyższym mam pytanie: kiedy ta sprawa się przedawni?
Ponadto ma syn w Polsce 5-letnią i czy mogą potem do niej wysyłać pisma?
Czy też mnie, jako matkę, mogą obciążyć w/w kwotą, a emeryturę mam małą.
Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
Jednakże powinien oddać dekoder do końca kwietnia br i tego nie zrobił, gdyż nie przywiózł go z UE, a następnie w kwietniu ponownie wyjechał do UE.
Teraz na mój adres przychodzą pisma z firmy windykacyjnej na kwotę 340 zł (syn nie jest u mnie ani nigdzie w Polsce zameldowany).
Nie zareagowałam na pismo, gdyż później by mnie nękali telefonami.
Syn będąc w Polsce chciał oddać ten sam typ dekodera do punktu Polsatu, ale im się nr nie zgadzał i nie przyjęto.
Obecnie EOS wysyła maile na skrzynkę syna. Nie mam zbyt poprawnych kontaktów z synem, jak i syn z córką i matką córki.
W związku z powyższym mam pytanie: kiedy ta sprawa się przedawni?
Ponadto ma syn w Polsce 5-letnią i czy mogą potem do niej wysyłać pisma?
Czy też mnie, jako matkę, mogą obciążyć w/w kwotą, a emeryturę mam małą.
Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.