Windykacja za energię elektryczną

• Autor wątku Autor wątku patryk2019
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Kanas ja Ci bardzo dziękuję za odpowiedzi,może coś zle pisze to mnie na prowadz i napisz co mam Ci napisać,może w punktach

Jak już napisałem, w kwestii rozłożenia na raty nic nie zrobisz, nie masz żadnej podstawy prawnej aby się tego domagać, to tylko ich dobra wola. Jedyne co można doradzić, to pismo wraz z załącznikami o Twojej trudnej sytuacji życiowej. Oczywiście bez opisywania jak to Cię lokator na "minę" władował. To mało wiarygodne bez zgłoszenia na Policji, bardziej jak bajka i chęć wybielenia wygląda. Jeśli dobrze napiszesz, poprzesz stosownymi dokumentami potwierdzającymi Twoją ciężką sytuację materialną, zasugerujesz spłaty po 500 złotych miesięcznie, do tego oświadczenie konkubiny, że wspomoże Ciebie w spłacie aby tak ładniej wyglądało, że jednak będziesz miał środki na spłatę, jakaś szansa jest, że jednak pójdą Tobie na rękę. Niestety, jeśli odmówią, nic więcej nie zrobisz, przykro mi.

Ja już złożyłem pismo w środę i ksero zaświadczeń,czekam na werdykt,ale dziękuję Ci bardzo za pomocną dłoń.Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Powrót