G
Gocci
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, mam pewien problem, pytałem bardzo dużą liczbę osób i nikt nie jest w stanie mi do końca rozjaśnić sprawy, mianowicie, kupiłem pojazd w którym była już wykupiona polisa OC, w praniu wyszło że była ona kupiona na dwie raty, ja samochód posiadałem od 25.05.2016 roku do 27.05.2016 roku, auto miało wtedy opłaconą pierwszą rate OC, druga rata była w czerwcu 30.06.2016 roku, kiedy to ja nie byłem właścicielem pojazdu, moją winą jest iż nie zgłosiłem ubezpieczycielowi, że sprzedałem pojazd i oczywiscie ruszyła cała machina, w sierpniu 2017 RAPORT SA wykupił dług, poinformowało mnie o tym MTU 6.11.2017 roku, odpisałem im (do ubezpieczyciela) 20.11.2017 o rekalkulacje skladki i wysłałem dwie umowy jak kupilem i sprzedałem pojazd, na co oni nic nie zrobili, nawet nie nanieśli nic dopiero dzisiaj jak troche ostrzej porozmawiałem z agentem to nagle sie okazało że wystąpi on w imieniu firmy ubezpieczenia do Raportu o umożenie tego wszystkiego po takim czasie, w sumie to ni ziębi mnie to ni grzeje bo 11.04 mam sprawę sądową, dla uproszczenia zostalo odbyte w lublinie niejawne postepowie gdzie w sprzeciwie wyslalem tą umowe a sąd mi to umożył, poszła apelacja i dlatego mam sprawe u siebie w miescie. Czy są jakieś możliwości abym wygrał sprawę? Ubezpieczyciel powiedział, że w świetle prawa mimo, że nie zgłosiłem tego w 14 dni to nie można stosować wobec mnie żadnych sankcji, druga osoba powiedziała, że wszelkie rozszczenia do umowy OC itd można składać do 3 lat, gdzie łapie się w tym przedziale, jakiś prawnik jest mi w stanie coś rozświetlić przed sprawą? Z góry dziekuję
Ostatnia edycja: