Windykacja za siłownie

• Autor wątku Autor wątku KasiaBierońska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KasiaBierońska

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
07.03.2022 mając 17 lat ze znajomą postanowiłyśmy zapisać się na siłownie i skorzystać z promocji dla 2 osób w cenie 159zł miesięcznie. Karnet kupowałam na miejscu przez telefon na stronie internetowej z pomocą recepcjonisty. Po zarejestrowaniu i wprowadzeniu danych, przy płatności na aplikacji banku miałam zaakceptować płatność, i pozwolić na dodanie mojej karty na konto siłowni, lecz żadna informacja mi się nie wyświetliła. Znajoma spróbowała zrobić to samo na swoim telefonie i też nic nie dostała. Recepcjonista nie wiedział jak nam pomóc, więc poradził zakupić karnet przez komputer, ale odpuściłyśmy pomysł siłowni przez brak czasu. Po 3 miesiącach ja i znajoma dostałyśmy wiadomość sms od siłowni z informacją, że upłynął termin spłaty za karnet w wysokości 477,00zł (czyli 2 karnety dla 4 osób łącznie 954zł). Od razu udałyśmy się na siłownie w celu wyjaśnienia sprawy, ale na miejscu nikt nie był wstanie nam pomóc. Karnet od razu anulowałyśmy, by co miesiąc się nowy nie naliczał. Okazuje się, że zamówiłyśmy karnet z możliwością późniejszej spłaty. Karnet się co miesiąc odnawiał i kwota wzrastała. Recepcjonista o niczym nas nie poinformował. Dziś otrzymałyśmy wiadomość sms od Winkora z wezwaniem do spłaty w terminie 7 dni na konto. Czy da się coś z tym zrobić? Dodam, że w systemie nie ma ani jednej zarejestrowanej naszej obecności, nawet nie ma odbioru karty na siłownie.

Pozdrawiam i dziękuje za odp

Ostatnia edycja:
Powrót