Windykacja "zaliczki" za usługę której nie wykonano

• Autor wątku Autor wątku PeLeRKS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

PeLeRKS

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
25
Witam ! otóż na początku 2016 roku oddałem do "tapicera" wnętrze z samochodu , miało być gotowe do kwietnia 2016 , umowy nie podpisywaliśmy itp , wręczyłem mu 200pln na materiał który musi zakupić , okej . Po terminie w którym miał wykonać tą usługę zaczął kręcić, że nie ma czasu itp więc dałem mu go trochę więcej , po upominaniu wysłał mi zdjęcie obszytego fotela, więc przelałem mu 1000zł tytułem na tapicerkę ponieważ musiał pokryć koszty reszty materiału (tak mi powiedział) pózniej okazało się, że tego wnętrza wogóle nie obszył a zlecił obszycie innej całkiem osobie (gdy go postraszyłem trochę , że będzie miał "cienko") , musiałęm po ludziach dowiadywać się o numer jego telefonu bo wogóle go zmienił i urwał mi się z nim kontakt a wszystkie konwersacje z tą osobą mam na Facebooku , swoją drogą ma tam niby profil swojej "firmy" która nie jest nigdzie zarejestrowana. Problem polega na tym, że gościu wogóle żadnej usługi nie wykonał , oszukał innego tapicera u którego leżało to wnętrze już zrobione ponad pół roku i nie oddawał mu tych pieniędzy (ten 1000zł miał być dla tapicera który wykonał wnętrze a nie dla oszusta) Po tygodniu prób udało mi się wydusić, gdzie leży wnętrze i wtedy zostałem poinformowany, że jest jeszcze do zapłaty 1700zł za nie , pojechałem zapłaciłem, odebrałem , gościu który zrobił wnętrze mówił, że tamten to oszust bo miał mu zapłacić za to ale nie zapłacił , Problem polega na tym, jak odzyskać te 1200 zł które dostał ten pierwszy nic nie robiąc , obiecując , kręcąc ciągle i przedłużając termin wykonania usługi której notabene nie wykonał , mam wszystkie rozmowy z nim, historię przelewu itp . Od dwóch miesięcy wkręca, że jedzie robić przelew itp itp ale jakoś ten przelew nie może dojść. Przepraszam za chaotyczne opisanie ale piszę na telefonie i ciężko mi to wszystko opisać. Pozdrawiam !

Powrót