windykacja!

• Autor wątku Autor wątku ratuj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

ratuj

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
WINDYKACJA!
Pytanie: WITAM PANSTWA! CHCIALAM ZAPYTAC O FIRME WINDYKACYJNA KTORA WYKUPILA MOJ DLUG OD BANKU.

MAM PROBLEMY Z TA FIRMA BO DOBROWOLNIE ZADZWONILAM DO NIEJ I POWIEDZIALAM ZE CHCE SPLACIC MOJE ZADLUZENIE USTALILISMY W JAKIEJ WYSOKOSCI BEDA SPLACANE RATY ALE ONI CHCA WYMUSIC NA MNIE ZE MUSZE!!! MIEC PORECZYCIELA KTORY POSWIADCZY ZA MNIE ZE BEDE SPLACAC DLUG NIKT SIE NIE CHCE NA TO ZGODZIC PYTALAM WSZEDZIE I WSZYSTKICH BLISKICH ALE NIE DZIWIE SIE LUDZIA BO TO JEST RYZYKO.CHOC OD TEGO ROKU KWIETNIA SPLACAM CO MIESIAC WINDYKACJI A ONI CIAGLE COS WYMYSLAJA NOWEGO NAWET POWIEDZIELI MI ZE TE WPLATY SIE NIE LICZA DO PUKI NIE ZNAJDE PORECZYCIELA PYTANIE:CZY TA FIRMA MA TAKIE PRAWO NIE LICZYC MOICH WPLACAJACYCH RAT A CIAGLE ODDAWAC MNIE DO SADU?

AHA A PRZEDEWSZYSTKIM ZASTRASZAC?I CZY JA NAPRAWDE MUSZE MIEC PORECZYCIELA ZEBY DALI MI SPOKUJ CZY TO TYLKO ICH WYMYSL CZY POPROSTU MAM SPLACAC DALEJ MOJ DLUG I NIE ZWRACAC NA TO CO INI CHCA.

PYTANIE 2)

FIRMA WINDYKACYJNA TWIERDZI ZE PODALA MNIE DO PROKURATURY ZA SFALSZOWANIE ZASWIADCZENIA NA KTORE UDZIELIL MI BANK KREDYTU. WIEC JA ZADALAM PYTANIE PANI Z WINDYKACJ.NIE WIEZE W TO ZEBY MOJ BYLY PRACODAWCA NIE PLACAC SKLADEK ZA MNIE WYSTAWIL MI ZASWIADCZENIE NO CHYBA ZE TAK MOGLO BYC TO W TYM MOMENCIE JA CZUJE SIE OSZUKANA PRZEZ NIEGO! CHOC DLUO DLA NIEGO NIE PRACOWALAM A JEZELI ZECZYWISCIE BYLO WYPISANE TO ZASWIADCZENIE OD TAK! TO DLACZEGO BANK UDZIELIL MI TEGO KREDYTU! CHCIALAM JESZCZE DOPISAC ZE KREDYT BYL BRANY W 1999-2000r. CZY TO JUZ NIE PODLEGA PRZEDAWNIENIU?

PYTANIE3)

JEZELI WINDYKACJA ZECZYWISCIE PODALA MNIE DO PROKURATURY TO CZY JA BEDE PONOSILA JAKIE KOLWIEK KONSEKWENCJE ZA TO STRASZNIE SIE BOJE BO MAM CZWORO DZIECI JESTEM DOBRA MATKA I ZONA A NIE WYOBRAZAM SOBIE JAKBYM MIALA ISC DO WIEZIENIA ZA COS CZEGO NIE ZROBILAM A ZADLUZENIE WCIAZ SPLACAM !

BARDZO PROSZE O JAKA KOLWIEK PODPOWIEDZ W TEJ SPRAWIE I PRZEPRASZAM ZA BLEDY ALE ZYJE W CIAGLYM STRESIE CO BEDZIE DALEJ

1. Twierdzenie, że dokonywane przez Panią spłaty bez poręczyciela się nie liczą - jest absurdalne. Każda dokonana przez Panią spłata pomniejsza Pani zadłużenie. Proszę pieczołowicie przechowywać dowód każdej wpłaty.

2. Być może roszczenie względem Pani jest już przedawnione - ale tu potrzeba więcej informacji, m.in. czy przeciwko Pani było z tego tytułu prowadzone jakiekolwiek postępowanie sądowe / komornicze.

WITAM! tak byl sad karny podali mnie do prokuratury ja sie wstawilam ale prokurator umozyl wszystko i zamkna moja sprawe .I tym chyba sie wsciekli choc splacam moje zadluzenie to i tak ciagle jest sprawa cywilna w sadzie. Windykacja za wszelka cene chce wymusic odemnie poreczyciela bo ja w raz z rodzina przebywam od 6-lat za granica i boja sie ze jak kiedys nie wplace raty to pobiora sobie rate od poreczyciela a dlaczego niby miala bym nie splacic dlugu prawda to to im nie wystarcza i te ciagle straszenie z ich strony jestem klebkiem nerwow maz ciagle mnie uspokaja ale to co ja mam w glowie to wiem tylko JA! jestem taka osoba ze wszystkim sie strasznie przejmuje a jeszcze jak uslyszalam WIEZIENIE !to juz koniec mam juz po swietach .
Strasznie dziekuje za odpowiedz i czekam na dalsze wsparcie .
POZDRAWIAM

A czy w sądzie cywilnym próbowała podnieść Pani zarzut przedawnienia (zakładam, że zasadny)?

Nie mnie nie bylo na ani jednej rozprawie sadawej bo mieszkam za granica .Nawet wezwania nie dostalam tylko nakaz zaplaty dla windykacji.

mam pytanie czy moze mi PAN podpowiedziec co to oznacza:
SYGN 1DS 862\11.

To niechybnie sygnatura postępowania prokuratorskiego.

to oznacza ze jednka windykacja podala moje zaswiadczeie do prokuratury?:(

Sama juz zgupialam dlaczego podali do prokuratury przeciez ja tam pracowalam! chyba ze moj byly pracodawca oklamal mnie co do mojego zatrudnienia a wystawil mi je na poczet kredytu :mad: mam pytanie czy ja bede ponosila za to jakies konsekwenncje?:(

WITAM czy ktos moze podpowiedziec mi cos wiecej na moj opisany temat .
dziekuje i pozdrawiam.

Domyślnie RE: Pożyczka finansowo
Witam serdecznie wszystkich użytkowników tego forum. MAM OGROMNY PROBLEM I PROSZĘ O POMOC. jESTEM ZADŁUŻONA W BANKU CETELEM I LUKAS. DOSTAŁAM WYROK ZA WYŁUDZENIE KREDYTU. TERAZ W MARCU CZY W KWIETNIU KONCZY MI SIE WYROK W ZAWIESZENIU ALE MAM PROBLEM PONIEWAZ W WYROKU MIALAM NAPRAWIENIE SZKODY W CALOSCI. NIE PRACUJE I MAM 2 DZIECI NA UTRZYMANIU, MAZ TERAZ TEZ NIE PRACUJE BO MAJA ZIMOWY PRZESTUJ. WIEM ZE ZAWALILAM SPRAWE ZE NIE SPLACALAM ZASADZONEGO MI WYROKU ALE TERAZ JUZ JEST PO PTOKACH ZE TAK POWIEM- I TUTAJ MAM DO WSZYSTKICH ZORIENTOWANYCH W TAKICH SPRAWACH PROSBE.NAPISZCIE MI PROSZE CO MAM ZROBIC JESLI NIE POTRAFIE SIE SKONTAKTOWAC Z NIKIM Z TYCH BANKOW W SPRAWIE ROZLOZENIA MI TEGO NA RATY. NIE RAZ TAM DZWONILAM ALE ZAWSZE BYLO TAK ZE ALBO NIKT NIE ODBIERAL ALBO MUSIALAM NIE WIEM ILE NA POLACZNIE CZEKAC A I TAK NIC Z TEGO NIE WYCHODZILO. BOJE SIE ZE POJDE SIEDZIEC. JESLI WYSLE PISMO TO NIE WIEM JAK DLUGO BEDZIE TO WSZYSTKO TRWALO.JEDEN JEDYNY RAZ SIE POLACZYLAM Z LUKASEM - WINDYKACJA TO ZAZADALI ODEMNIE SPLATY PRZYNAJMNIEJ POLOWY ZADLUZENIA. NIE MAM TAKIEJ KWOTY. BLAGAM POWIEDZCIE MI CO MAM ROBIC ZEBY NIE ISC SIEDZIEC????????????????
Zrozpaczona_Bytom jest on-line Raportuj zły post Edytuj / usuń wiadomość

Powrót