windykacja

• Autor wątku Autor wątku molus73
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

molus73

Użytkownik
Odpowiedzi
32
Witam ,jestem tu nowy.Mam zapytanie dostalem nakaz zaplaty z sadu w Lublinie.
Napisalem skuteczny sprzeciw,sprawa zostal skierowana do miescowego sadu,dostalem pismo.
Od momentu otrzymania listu z sadu,sprawa ucichla..\
Przed wczoraj dzwoni ponownie pani z windykacji ,i probuje mnie naklonic do ugody itp.

Co mam zrobic,jutro bedzie dzwonila i mam przedstawic w jakiej kwocie jestem w stanie splacac raty;

Nadmienie ze pani juz kiedys wyslala mi pismo,w liscie byl weksel ;
Calosc dlugu to 25 ooo,,w liscie jak policzylem wszystkie raty to wychodzi 52,ooo przeciez to absurd!!

Co robic ,czekac na sprawe czy splacac?
Dziekuje

Żadnych ugód - jeśli zgodzisz się na ugodę to masz przerąbane - czytaj uznałeś dług i musisz go spłacić. Kopię tego przedstawią w sądzie i żadne Twoje tłumaczenia nie pomogą.

Jeśli złożyłeś sprzeciw - to jakieś podstawy były... nie uznajesz nie uznajesz części przedawnienie itp.... - sąd go uznał i skierował do rozpatrzenia przez sąd miejscowy - to czekaj na pismo z tego sądu

A panienkę z firmy " kolokwialnie ...." jak zadzwoni to poinformuj, że czekasz na decyzję sadu...

Chyba, że uznajesz dług to go spłać i nie dyskutuj/ chociaż to sprzeczne uznaje a składa sprzeciw..??/

No wlasnie,jestem przygotowany na splate tych 25.ooo

ale oni naliczyli ,ze im zalegam 52.ooo
to jest firma

For-Net

pamietaj tez, ze te 52 tys to moze nie byc wszystko... jak zobacza ze dobry platnik jestes to beda chcieli jeszcze skorzystac z okazji...

Czyli co mam wedlug was zrobic?

Pomocy,ona bedzie dzisiaj dzwonila

masz napisane czekaj na pismo z sadu a pani grzecznie podziękuj za telefon

a swoja droga, co to za weksel i po co ci przyslali?

Wyslali mi przekazy pocztowe,do wypelnienia.
Zebym splacal to zadluzenie,ale jak napisalem powyzej zadluzenie jest w wysokosci 25.ooo

a druczki opiewaja na sume 52.ooo

odsetki wieksze niz w prowidencie.

Wierzyciel przeciez i tak nie moze zatrymac postepowania w toku(chyba)

Dlatego sadze ze wyrok bedzie bardziej sprawiedliwy,niz dogadywanie sie z jakimis paniami,z For Netu

Powrót