Windykacja

• Autor wątku Autor wątku lulek62
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lulek62

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam i proszę o radę
Podczas prowadzonego postępowania egzekucyjnego przez komornika na wniosek banku zakończonego m/c Czerwcu 2012. Umorzeniem egzekucji z wierzytelności i praw. Następnie bank przelał wierzytelność na firmę windykacyjna używając wstecznej daty do zawarcia umowy z Kwietnia 2012 zmieniając przy tym nr.umowy. Teraz firma windykacyjna żąda spłaty należności na podstawie nowego numeru umowy i daty jej zawarcia choć ta pierwotna umowa z bankiem miała calkiem inny numer. Dziękuję

Za mało danych, zbyt dużo ogólników. Trudno na podstawie tych danych udzielić ci niekrzywdzącej i nie wprowadzającej cię w błąd odpowiedzi. Więcej szczegółów podaj

witam
komornik pobierał z mojego wynagrodzenia należność na rzecz niespłaconego kredytu w banku. było zasądzone 1884 zł należność główna , 61 zł odsetki na dzień 15.04.2013 plus wszystkie ich opłaty w kwocie 592 zł. na chwile obecną komornik przelał do wierzyciela 1452 zł plus pobrał wszystkie opłaty ode mnie ponieważ dług został sprzedany firmie eos ksi. z ich pisma wynika że na dzień dzisiejszy samych odsetek mam do spłaty 722 zł. jak oni to liczą bo za każdym razem z rozmowy telefonicznej ktoś podaj mi inna kwotę pozostałą do spłaty

Powrót