Windykacja

• Autor wątku Autor wątku Puchatka1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Puchatka1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
mam zadłużenie w Banku, sprawa trafiła do komornika który zajął mi rentę i konto bankowe. Utrzymuję się tylko z renty więc napisałam do Banku o zmianę decyzji w sprawie odblokowania konta. Wczoraj dostałam dwa pisma- w jednym informację iż pismo które do nich wysłałam nie jest podpisane jak na wzorze podpisów /nic sobie nie przypominam bym taki wzór podpisywała/ i do póki tego nie zrobię moja spawa się nie ruszy a w drugim że rozważają odsprzedanie mojego długu. Proszę mi pomóc i powiedzieć mi czy mają rację?

Jak zakładałaś konto w banku to musiałaś zostawić wzór podpisu jakim będziesz się podpisywać w tym banku .

jak zakładałam konto to składałam wzór podpisu ale ja mówię o Banku w którym zaciągnęłam kredyt i mam z tego tytułu Komornika a pisałam o odblokowanie konta nie do mojego Banku/bo to nie Oni są Wierzycielami/ a do Banku z ramienia którego mam Komornika

Ale napisałaś do banku-wierzyciela czy do banku jako prowadzącego konto?

jak już wcześniej pisałam - napisałam pismo o odblokowanie konta do Banku Wierzyciela /bo tylko Oni mogą podjąć taką decyzję/ na co mi odpowiedzieli że nie podpisałam pisma tak jak na wzorze podpisów /nie przypominam sobie bym taki wzór podpisów składała zaciągając kredyt/i moja prośba nie zostanie w tej chwili rozpatrzona z tego właśnie powodu

masz coś na poparcie swoich słów? bo na mój rozum też mi się tak wydaje jeśli chodzi o moje pismo ale może jeszcze by mnie ktoś oświecił jak to jest z odsprzedaniem mojego długu. Do tej pory spotkałam się z odsprzedawaniem przez Wierzycieli "takiego kłopotu" ale na początku zanim sprawa trafiała do Komornika a jak jest w mojej sytuacji.

Puchatka1 napisał:
Do tej pory spotkałam się z odsprzedawaniem przez Wierzycieli "takiego kłopotu" ale na początku zanim sprawa trafiała do Komornika a jak jest w mojej sytuacji.
Mój wpis o ściemnianiu dotyczył tej akcji z podpisem.
Co do sprzedaży to tak naprawdę jest to dobre rozwiązanie dla ciebie. Komornik umorzy egzekucję na wniosek banku, zaś windykacja/fundusz sekurytyzacyjny aby znów nasłać komornika, musi wygrać sprawę w sądzie. A to nie jest takie oczywiste, jak się umiejętnie będziesz bronić. Zapewne też otrzymasz ciekawe propozycje ugody z rabatem.
Ba - jeżeli masz dużo szczęścia to sprzedaż długu może oznaczać wręcz koniec sprawy (przedawnienie roszczenia). Powiedz mi kiedy był wystawiony BTE i klauzula, to odpowiem ci konkretnie.

Dziękuję za odpowiedź i powiem szczerze- jestem rozczarowana faktem że nie znalazłam tego pisma. Teraz wiem że to mój błąd ale nie pamiętam czy ja dostałam te dokumenty a już co z nimi zrobiłam? Proszę mi powiedzieć czy można zdobyć w jakiś sposób kopię tego dokumentu ?

Idź do komornika, zapytaj kiedy bank wystawił BTE i z kiedy jest klauzula

dziękuję za podpowiedź a jeśli chodzi o mój podpis na piśmie z którego to powodu moja sprawa nie ruszyła z miejsca to dzisiaj rozmawiałam z Przedstawicielką tego Banku /BOK/ i dowiedziałam się że niestety mój podpis powinien być identyczny jak w czasie zawierania kredytu /wtedy też składałam wzór podpisu a było to ponad 6 lat temu o czym ja niestety nie pamiętałam i podpisałam się pełnym imieniem i nazwiskiem co wzbudziło wątpliwość Banku czy to rzeczywiście ja piszę/ próbowano się podobno ze mną skontaktować na numer telefonu jaki mieli w swoim systemie nie biorąc pod uwagę numeru telefonu który podałam na swoim piśmie jako dane kontaktowe. Na koniec dowiedziałam się że Pani przyjęła ode mnie informację że to jednak ja napisałam to pismo i dokonała aktualizacji numeru telefonu i teraz mam tylko czekać do 14 dni na decyzję Banku.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Puchatka1 napisał:
to dzisiaj rozmawiałam z Przedstawicielką tego Banku /BOK/ i dowiedziałam się że niestety mój podpis powinien być identyczny jak w czasie zawierania kredytu /wtedy też składałam wzór podpisu a było to ponad 6 lat temu o czym ja niestety nie pamiętałam i podpisałam się pełnym imieniem i nazwiskiem co wzbudziło wątpliwość Banku czy to rzeczywiście ja piszę/.
Granie na zwłokę, "spychologia".
Nadto pamiętaj o tym
marian.pazdzioch napisał:
Idź do komornika, zapytaj kiedy bank wystawił BTE i z kiedy jest klauzula

Powrót