Windykacja ***

• Autor wątku Autor wątku kamilo1233
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kamilo1233

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
W 2016 wziąłem kilka chwilówek, z *** między innymi. Była to kwota 2600 zł, teraz sprawa została przekazana do ich windykacji *** i domagają się spłaty 4900 zł, co mogę zrobić w takiej sytuacji? W tym samym czasie brałem 2500 z Vivusa, gdzie mam teraz ten dług u komornika, spłacam go i kwota zajęcia już razem ze wszystkimi kosztami sądowymi wyniosła 3700, więc skąd im się wzięło 4900?! Na maile nikt tam nie odpisuje, a dzwoniąc cały czas trafiam na jakieś szurnięte baby, które nie rozumieją co się do nich mówi i nie potrafią mi wytłumaczyć skąd się wzięła kwota 4900 PLN, tylko powtarzają jak katarynka "dobrze, kiedy będzie potwierdzenie przelewu" a gdy poprosiłem o przesłanie listem poleconym wykazu wszystkich kosztów, baba po drugiej stronie mnie wyśmiała i zapytała czy może ma wysłać gołębia i że to ja jestem dłużnikiem i w moim interesie leży żeby jak najszybciej spłacić, komedia. Tak jak mówię, nie da się tam niczego dowiedzieć, ale obawiam się, że w końcu wniosą pozew do sądu z jakąś niestworzoną kwotą, dojdą do tego koszty i wyjdzie z 7000 do spłaty, trzeba będzie się odwoływać itd. Jak to najlepiej załatwić? Wysłać im jakiś polecony?

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
No i co w związku z tym? Pod podanym linkiem nie ma odpowiedzi na pytanie, przeczytałeś chociaż post?

A czytałeś chociaż umowę? Być może kwota wzrosła ze względu na odsetki oraz koszty windykacyjne.

kamilo1233 napisał:
No i co w związku z tym? Pod podanym linkiem nie ma odpowiedzi na pytanie, przeczytałeś chociaż post?

A po co ? Przecież piszesz w niewłaściwym dziale forum.
To tak jakbyś na forum audi w dziale rs7 pytał o audi 80

Powrót