Windykator getback, spłacony dług i wezwanie sądowe.

• Autor wątku Autor wątku Amatsu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
To niby jaki list sądowy powinienem dostać przed samym nakazem ? Dostałem list o nakaz zapłaty i to jest jedyna korespondencja od sądu jaką w tej sprawie otrzymałem. Dostałem wcześniej ponaglenia od windykatora, ale to nie były listy z sądu.

Ale te ponaglenia były, więc nie możesz powiedzieć, że nie dałeś podstaw do wytoczenia powództwa. Jeśli teraz złożysz sprzeciw i podniesiesz zarzut spełnienia świadczenia, poniesiesz koszty. Innymi zarzutami może, podkreślam może udać się powództwo oddalić. A wtedy zapomnisz o sprawie.

Ponaglenia dostawałem i nie wypieram się tego, jedynie piszę że jest to pierwszy list skierowany przez sąd. jakie to są te inne zarzuty którymi może udać mi się oddalić powództwo ?

Pelicylin napisał:
Ciesz się, że cwaniactwo kosztowało Cię tylko 145 zł, .
Jeśli masz wypisywać bzdury, to naprawdę lepiej nic nie pisz. Czy język polski jest dla ciebie za trudny, czy masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, czy po prostu nie znasz się ale chcesz zabłysnąć i dostać brawa?
Amatsu napisał:
Zapłacić powodowi kwotę 107,67 zł wraz z odsetkami ustawowymi za opóźnienie do dnia 20 czerwca 2017 roku wraz z kwotą 85 zł tytułem zwrotu kosztów procesu, w tym 60 zł tytułem kosztów zastępstwa procesowego. Czyli dodatkowo będę musiał zapłacić 85+60 czyli 145 zł ?
Koszty to 85 zł, i zawierają już w sobie koszty zastępstwa wynoszące 6 dych.

@Amatsu - składaj sprzeciw że roszczenie już nie istnieje, bo zapłacisz drugi raz. Jeśli w tytule wpłaty nie opisałeś dokładnie co spłacasz, tak by jednoznacznie wpłatę zidentyfikwoać z żądaniem tego pozwu, to bez sprzeciwu teraz - nie pomoże ci później nawet powództwo przeciwegzekucyjne.
Jeśli nie czujesz sie na siłach sam, poproś kogoś by ci to ogarnął na weekendzie. Kiedy dokładnie odebrałeś nakaz?

Sam mówiłeś o usiłowaniu oszustwa a mnie na słówkach łapiesz

@Amatsu - składaj sprzeciw że roszczenie już nie istnieje, bo zapłacisz drugi raz. Jeśli w tytule wpłaty nie opisałeś dokładnie co spłacasz, tak by jednoznacznie wpłatę zidentyfikwoać z żądaniem tego pozwu, to bez sprzeciwu teraz - nie pomoże ci później nawet powództwo przeciwegzekucyjne.
Jeśli nie czujesz sie na siłach sam, poproś kogoś by ci to ogarnął na weekendzie. Kiedy dokładnie odebrałeś nakaz?

Przelew opisałem raczej dobrze. Awizo odebrałem 8 września. Pelicylin prosiłbym, o zakończenie złośliwości, bo nie są one przydatne w tym wątku.

Awizo czy list? Masz 14 dni na sprzeciw od momentu odebrania listu. I radzę złożyć*bo bedą problemy.

8 odebrałem awizowany list. W poniedziałek chcę złożyć sprzeciw.

Powrót