Windykator

• Autor wątku Autor wątku arakiba
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

arakiba

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam. Niedawno zaciagnalem pozyczke z którą spóźniam sie okolo 10-15 dni ze splata, chwilowy brak gotowki. Dzisiaj zaglądając na skrzynke zobaczyłem email podany ponizej. + do tego parę razy dziennie jestem nekany telefonami z różnych numerów, od rana do wieczora. Czy taka praktyka ze strony windykatora jest dozwolona?
Dzień Dobry, nazywam się Anna K..., jestem windykatorem terenowym .

Otrzymałam zlecenie wizyty na adresie zameldowania w celu wyjaśnienia powodów zaniechania spłaty długu (pierwotnie pożyczki z portalu www.---.pl) obecny Wierzyciel *** zaplanował windykację terenową na adresach podanych na umowie pożyczki oraz na adresach ustalonych przeze mnie w toku czynności operacyjnych.
Wizyta będzie się mogła odbyć między x a x - w godzinach 15:00 do 19:45. Uprzedzam, że w celach bezpieczeństwa przetwarzania danych osobowych wizyta będzie rejestrowana na kamerze video marki GO PRO, przed wizytą poproszę o wyrażenie zgody na nagranie na kamerę spotkania - macie Państwo prawo odmówić rejestracji. Rejestracja będzie miała miejsce w celu zapewnienia bezpieczeństwa - będzie okazana jako dowód w sytuacji, w której będziemy zmuszeni w czasie wizyty wezwać Policję w celu zapewnienia nam bezpieczeństwa. Jeżeli w tych godzinach wizyta nie będzie satysfakcjonująca to proszę o kontakt z biurem pod numerem: *** w godzinach 9:00-19:00 w celu umówienia takiego dnia oraz godziny, która będzie odpowiadać. Oczywiście jest możliwość, abym w ogóle nie przyjeżdżała do tego domu - wystarczy się dogadać z negocjatorami z biura pod numerem ***, lub spłacić dług jeszcze DZIŚ . MOŻNA TEŻ PO PROSTU ODDAĆ DŁUG TO NIE BĘDĘ MUSIAŁA NA TEN ADRES PRZYJEŻDŻAĆ Z KOLEGĄ. Numer konto do wpłaty Bank Millennium SA XXXXXXXXXXXXX W tytule przelewu należy wpisać swoje nazwisko i pesel. Jeżeli nikogo nie zastanę na adresie wówczas poproszę sąsiada o przekazanie mojej wizytówki. Wyjaśniam, że nie będę mówiła w jakiej sprawie prosiłam o kontakt. Ps. można też odpisać na ten email, ale proszę o podanie swojego pełnego imienia i nazwiska oraz numeru pesel w celach identyfikacji. Z niecierpliwością oczekuje naszego spotkania na tym adresie, Anna K..... , Windykator Terenowy .

Wyjechałem niedawno poza kraj do pracy a w domu jest tylko mój młody brat, więc na wiadomość o Pani "koledze" lekko sie zaniepokoiłem, co zrobić w tej sytuacji?

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Nie wpuszczać , nie rozmawiać , nie kontaktować się z windykatorem , nie odpisywać , nie podejmować żadnych negocjacji z nimi.
Windykator to zwykły człowiek nie mający żadnych praw ponad zwykłego kowalskiego.
Pożyczkę radzę jak najszybciej spłacić , aby uniknąć najść i przykrych telefonów.

Hoho, to teraz w VEX robi Anna K.? Czyżby Olgierd Zawada poszedł na dłuższy odwyk? :)

arakiba napisał:
Z niecierpliwością oczekuje naszego spotkania na tym adresie, Anna K

No bez jaj, kto to pisał? murzynek bambo z Afryki? ..."na adresie będzie sie spotykać...", w ogóle całe to pismo to chyba jakiś nigeryjski żart. Debili zatrudniają w windykacji terenowej?

Dobre... Marian wykopał, fakt, że nienajświeższe, ale nie wiedziałem, że mają takie pomysły...

A ja bym poczekał na tą wizytę i sobie z nimi pogadał, bo jak słusznie zapytał @Alladyn_A:
Debili zatrudniają w windykacji terenowej?
Owszem, tak. Chociaż ja bym chyba takiego słowa nie użył, trochę za mocne. Ale z pewnością ludzi bez wiedzy.

Syphar napisał:
Chociaż ja bym chyba takiego słowa nie użył, trochę za mocne
Podczas jednej z rozmów z windykacją GB , zapytałem panią , jaką szkołę trzeba skończyć aby dostać pracę w ich firmie , ponieważ ja z rozmowy wnioskuję , że zwykły Kowalski po siedmiu klasach podstawówki, zrozumiałby i odpowiedział na zadane prze zemnie pytania .
Kobieta powiedziała że rozmowa jest nagrywana i nie pozostanie bez echa takie obrażanie .

Syphar napisał:
A ja bym poczekał na tą wizytę i sobie z nimi pogadał,
Niestety nie ma opcji byś się doczekał :)
damian xxx napisał:
Kobieta powiedziała że rozmowa jest nagrywana i nie pozostanie bez echa takie obrażanie .
:D pożali się kierownikowi zmiany?

Powrót