Windykatorzy i komornik

• Autor wątku Autor wątku Perlla
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Perlla

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Od kwietnia tego roku komornik zabiera mi pieniądze z pensji, zablokował rachunek bankowy wszystko na żądanie wierzyciela.
A dzisiaj we wrześniu otrzymuje do spłaty od windykatorzy, że mam spłacić całość i spodziewać się go.
Chodzi o firmę GetBack

Mniej więcej tak zrób. A nakaz do domu dostałaś? Ten na podstawie którego działa komornik?

W czerwcu dostałam od komornika wszczęcie egzekucji, na pensje, rachunek bankowy

A nakaz zapłaty? To jest kluczowe w tej chwili. Z sądu, nie od komornika

To dlaczego nie zareagowales na pismo komornika?

Ale co nie zareagowałam? Bo nie za bardzo rozumie

To w takim razie - na piśmie od komornika - masz napisane na podstawie jakiego tytułu wykonawczego działa. Będzie coś takiego: na wniosek Open Finance bla bla bla na podstawie nakazu zapłaty. I koło tego sygnatura.

Skoro mówisz, że nie dostałeś nic z sądu, to znaczy, że wierzyciel - aby uzyskać nakaz zapłaty - podał nie Twój adres. Nakaz został Ci doreczony w sposób zastępczy - tzn. List przelezal 2 tygodnie na poczcie, później upłynal Ci termin na jego zaskarżenie. W sytuacji, gdy komornik przysłał do Ciebie pismo mogłeś złożyć wniosek o pozbawienie tytułu wykonawczego klauzuli wykonalności i prawidłowe doręczenie nakazu

A co to , strona?
Moja sprawa był w innym sądzie w innym miescie

A jeśli poszło to na inny adres niż na adres zamieszkania, to termin na wniesienie sprzeciwu nigdy nie zaczął biec. W związku z tym można skutecznie wnieść sprzeciw nawet teraz. A podczas normalnej rozprawy często się okazuje że a to kwota nie taka, a to dług przedawniony. I takie tam...

O tym, że mam jakiś nakaza dowiedziałam się w pracy i oni dali mi namiary na ko ornika.skontaktowalam się z nim by przesłał mi pisma no i dostalam. Od kwietnia bierze z pensji, a teraz dostałam dostałam od tej firmy windykacyjnej.

Powrót