Winykator- Vindexus

• Autor wątku Autor wątku begoniunia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

begoniunia

Użytkownik
Odpowiedzi
171
Moja sprawa dot. długu na kwote 5,5 tys. zł z Deutsche Banku, który w/w dług sprzedał Vindexus. Dowiedziałam sie o tym miesiąc temu wraz z wysłana razem z pismem od Vindexusa cesją banku. Mineło 1,5 roku od korespondencji z bankiem, a tu teraz to nagle....co prawda bank obiecał umorzyc mi ze wzgledu na trudna sytuację finansową ok. 2 tys ( odsetki) a tu dług sprzedał. Próbowałam e-mailowac do V.ale napisali mi tylko raz , że zycza sobie raty 230 zł przez 24 m-ce, a potem odsetki of tej kwoty. Napisałsam do nich e-mailowo cos w rodzaju ugody : raty po 80 zł przez 30 m-cy i ze stanowczo nie uznaje długu w wys. 5,5 tys. Od tygodnia nie odpisują. Martwic sie czy nie?

Dług 5,5 tys sprzedany windykacji, windykacja chciała spłat w kwocie 230zl przez 2 lata a propozycja z Pani strony to 80zl przez 30 miesięcy - 2400zł?

Dlaczego mieli by się zgodzić na takie coś?

To jest propozycja z mojej strony na takie raty, a ile czasu na spłatę!! to od nich zależy!!

Raczej nie pójdą na taką ugodę, skoro zaproponowali raty po 230zł, można napisać o trudnej sytuacji materialnej np braku pracy , dzieciach itd ale to zależy od woli wierzyciela czy się zgodzi.

Powrót