C
Cuba24
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Cześć jestem nowy na tym forum. Mam wiosek napisany przez siebie o częsciowe umorzenie rat sądowych w procesie karnym i prosił bym kogoś a żeby spojrzał na to pismo fachowym okiem i dordzil czy tak może być napisane i ew. wniesienie drobnych poprawek. Potrzebuję to pismo na jutro.
xyz
22-213 Krosno, ul. Mickiewicza 3/41
Krosno 12.03.2009 r.
Do
Sądu Rejonowego w Krośnie
II Wydziału Karnego
Nr karty dłużnika: 1043/2008
sygn. Akt II K 1012/07
WNIOSEK
o umorzenie częściowe rat sądowych
W imieniu własnym. Na podstawie art. 206 §2 w zw. 49 § 1 kodeksu karnego wykonawczego, uprzejmie proszę o umorzenie pozostałości rat sądowych w wysokości 300,- zł, które zobowiązany jestem płacić zgodnie z prawomocnym wyrokiem Sądu Rejonowego w Kraśniku w sprawie o sygn. Akt II K 1012/07
UZASADNIENIE
Moją prośbę motywuje tym iż część kosztów sądowych została spłacona w należnym terminie do 15-tego dnia każdego miesiąca, poczynając od września 2008 r.
Aktualnie nie pracuję. Z dniem 11 sierpnia 2008 r. Zostałem uznany za osobę bezrobotną, bez prawa do zasiłku (vide: decyzja Powiatowego Urzędu Pracy w Kraśniku z dnia 11 sierpnia 2008 r.)
Jestem studentem Wyżeszj Szkoły Ekonomii i Innowacji w Lublinie (vide: zaświadczenie w Wyższej Szkoły Ekonomii i Innowacji w Lublinie z dnia). Pozostaje na utrzymaniu matki. Staram się o podjęcie prac dorywczych, które mi pozwolą na sfinansowanie studiów. Mam nadzieje, że uzupełnienie swojego wykształcenia pomoże mi w zdobyciu z czasem pracy i uzyskaniu stałego wynagrodzenia.
Mając na względzie powyższe oraz moja sytuację finansowa, zwracam się z prośbą o umorzenie pozostałości rat sądowych.
Na dzień złożenia wniosku zapłaciłem kolejną część raty należności sądowych.
Z Uwagi na powyższe, wnoszę jak na wstępie.
xyz
Załączniki:
1) decyzja Powiatowego Urzędu Pracy w Krośnie z dnia 11 sierpnia 2008 r.
2) Zaświadczenie z Wyższej Szkoły Ekonomii i Innowacji w Lublinie z dnia
xyz
22-213 Krosno, ul. Mickiewicza 3/41
Krosno 12.03.2009 r.
Do
Sądu Rejonowego w Krośnie
II Wydziału Karnego
Nr karty dłużnika: 1043/2008
sygn. Akt II K 1012/07
WNIOSEK
o umorzenie częściowe rat sądowych
W imieniu własnym. Na podstawie art. 206 §2 w zw. 49 § 1 kodeksu karnego wykonawczego, uprzejmie proszę o umorzenie pozostałości rat sądowych w wysokości 300,- zł, które zobowiązany jestem płacić zgodnie z prawomocnym wyrokiem Sądu Rejonowego w Kraśniku w sprawie o sygn. Akt II K 1012/07
UZASADNIENIE
Moją prośbę motywuje tym iż część kosztów sądowych została spłacona w należnym terminie do 15-tego dnia każdego miesiąca, poczynając od września 2008 r.
Aktualnie nie pracuję. Z dniem 11 sierpnia 2008 r. Zostałem uznany za osobę bezrobotną, bez prawa do zasiłku (vide: decyzja Powiatowego Urzędu Pracy w Kraśniku z dnia 11 sierpnia 2008 r.)
Jestem studentem Wyżeszj Szkoły Ekonomii i Innowacji w Lublinie (vide: zaświadczenie w Wyższej Szkoły Ekonomii i Innowacji w Lublinie z dnia). Pozostaje na utrzymaniu matki. Staram się o podjęcie prac dorywczych, które mi pozwolą na sfinansowanie studiów. Mam nadzieje, że uzupełnienie swojego wykształcenia pomoże mi w zdobyciu z czasem pracy i uzyskaniu stałego wynagrodzenia.
Mając na względzie powyższe oraz moja sytuację finansowa, zwracam się z prośbą o umorzenie pozostałości rat sądowych.
Na dzień złożenia wniosku zapłaciłem kolejną część raty należności sądowych.
Z Uwagi na powyższe, wnoszę jak na wstępie.
xyz
Załączniki:
1) decyzja Powiatowego Urzędu Pracy w Krośnie z dnia 11 sierpnia 2008 r.
2) Zaświadczenie z Wyższej Szkoły Ekonomii i Innowacji w Lublinie z dnia