Witam. Był bym bardzo wdzieczny za podpowiedz co do Kodów PKD

• Autor wątku Autor wątku car-team
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

car-team

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Chciał bym rozszeżyc działalność gospodarczą o : Sprzedaż detaliczną części do maszyn rolniczych w tym sprzetu rolniczego do traktorków (przyczepki rozsiewacze) Sprzedaż detaliczna sprzętu ogrodowego, gospodarstwa domowego: typu piły spalinowe, glebogryzarki ,szlifierki, kosy ,kosiarki ,wiertarki, pompy , hydrofory i zabawki

Sprzedaż odbywać się będzie przez internet z możliwością odbioru osobistego

Jeżeli dla kogoś to nie problem bardzo proszę o podpowiedź próbowałem prosić urząd w Łodzi który ma sie zajmować doborem pkd ,złożyłem wniosek elektroniczny czekałem dwa tygodnie po czym zadzwoniłem i dowiedziałem się że rozpatrują dopiero wnioski z kwietnia czas oczekiwania 2-3miesiące :)
Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam Mariusz

Pytanie brzmi jakich kodów PKD mam użyć przy sprzedaży wyżej wymienionych produktów

Pytanie brzmi jakich kodów PKD mam użyć przy sprzedaży wyżej wymienionych produktów

Naprawdę zagłębiałem się w katalog z kodami i cały czas czegoś nie byłem pewien, prowadzę sprzedaż detaliczną a niektóre towary znalazłem pod numerem kodu do sprzedaży hurtowej, ogólnie sporo niejasności jak dla mnie. Nie chciałbym pominąć jakiegoś produktu żeby nie mieć potem problemu, może kolega orientuje się czy nie mógłbym komuś zlecić wyszukania kodów nie chcę tego robić na własną rękę ponieważ jestem zielony w temacie. Pozdrawiam

car-team napisał:
Sprzedaż odbywać się będzie przez internet z możliwością odbioru osobistego

Przy sprzedaży przez internet masz tylko jeden kod bez względu co sprzedajesz
47.91.Z

EDIT
Z strony GUS:
47.91.Z
Klient dokonuje wyboru towaru w oparciu o ogłoszenia, katalogi, informacje dostarczone na stronie internetowej, modele albo inny środek reklamy i składa swoje zamówienie za pośrednictwem poczty, telefonu lub przez Internet (zwykle poprzez specjalne środki zapewnione w ramach takiej strony internetowej). Nabyte towary mogą być albo bezpośrednio ściągnięte z Internetu lub fizycznie dostarczone do klienta.

Podklasa ta obejmuje sprzedaż detaliczną:

DOWOLNEGO towaru drogą zamówienia pocztowego,
DOWOLNEGO produktu przez Internet,
bezpośrednią przez telewizję, radio i telefon,
prowadzoną na aukcjach internetowych.

Podklasa ta nie obejmuje:

sprzedaży detalicznej pojazdów samochodowych oraz części i akcesoriów do pojazdów samochodowych poprzez Internet, sklasyfikowanej w odpowiednich podklasach grup 45.1, 45.3,
sprzedaży detalicznej motocykli oraz części i akcesoriów do motocykli poprzez Internet, sklasyfikowanej w grupie 45.40.Z.

Ostatnia edycja:
Powrót