M
maciej1984
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
witam! zajmuje się handlem przez internet i chodzi o wykorzystywanie zdjęć produktów. mam problem dotyczący wykorzystania zdjęć. otóż jakiś czas temu zakończyłem współpracę z producentem XXX od którego otrzymywałem zdjęcia tych produktów do wykorzystania w sprzedaży. zerwaliśmy jednak współpracę gdyż na korzystniejszych warunkach ich towar mogłem nabywać również w hurtowni YYY. od kilku dni producent XXX nęka mnie w sprawie wykorzystywania zdjęć, nawet jeśli pochodzą one teraz z hurtowni. Moje pytanie co ja mogę teraz zrobić? producent robi mi to na pewno po złości. czy faktycznie skoro tego artykułu nie nabywam już bezpośrednio od nich to nie mogę korzystać z żadnych zdjęć nawet tych z hurtowni? (zdjęcia z hurtowni są te same co producenta różnią się jedynie wymiarem i odcieniem na zdjęciu produktu). towar który mam jeszcze w magazynie jest od producenta i co ja mam teraz z nim zrobić? producent twierdzi ze ma prawa do zdjęć a tam naprawdę artykuły te są sprowadzane z chin na ich zamówienie i u tego dostawcy z chin na stronie również znalazłem te zdjęcia.