Witam.Prosze o pomoc

• Autor wątku Autor wątku annaroth1991
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

annaroth1991

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam. Mam zadluzenia w paru firmach, chce z tym zrobic porzadek, bledy mlodosci. mam okolo 10 tysiecy dlugu w firmie ***. Po mojej rozmowie z nimi powiedzieli mi ze umorzą mi 50% dlugu. Tylko ta ugoda jest troche nie zasna. daje wam emaila jakiego mi wyslali-

Warszawa, dnia 2018-10-03

*** (moje imie i nazwysko)

Numer sprawy: nr sprawy
Szanowny Panie,
W nawiązaniu do poczynionych ustaleń dotyczących warunków przedstawionej propozycji, poniżej zamieszczamy informacje niezbędne do zakończenia postępowania windykacyjnego.
Aktualne zadłużenie w sprawie wynosi 9 530,84 zł. Warunkiem odstąpienia od dochodzenia przedmiotowego roszczenia jest wpłata kwoty 4 754,00 zł w nieprzekraczalnym terminie do 05.10.2018 r.
Wpłaty należy dokonać na poniższy numer rachunku bankowego:
Odbiorca: *** Tytułem: nr sprawy

Po dokonaniu wpłaty prosimy o kontakt pod numerem *** oraz przesłanie dowodu wpłaty na adres *** Każdorazowo należy powołać się na numer sprawy: nr sprawy

Niniejsze pismo stanowi jednostronne oświadczenie wierzyciela o bezterminowym zaniechaniu dochodzenia od dłużnika ww. części wierzytelności, zarówno na drodze polubownej (m.in. wysyłanie wezwań), jak i prawnej (m.in. wszczynanie postępowań sądowych/ Komorniczych), po spełnieniu warunków w nim określonych. W przypadku niespełnienia przez dłużnika przytoczonych powyżej warunków, oświadczenie uważa się za bezskuteczne.
Wpłata kwoty przewyższającej wartość 4 754,00 zł nie będzie powodowała powstania nadpłaty w sprawie, a zostanie zaliczona na poczet spłaty zobowiązania i odpowiednio pomniejszy kwotę długu, w odniesieniu do którego Wierzyciel bezterminowo odstępuje od dochodzenia zapłaty jego pozostałej części.
Z poważaniem,

*** Menadżer Zespołu Operacyjnego

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Czy to co mi wyslali to ugoda? czy jak zaplace im ta polowe, to znaczy ze juz nie bede mial dlugu?

Nie, to nie jest OFERTA zawarcia UMOWY ugody (ugoda to umowa dwustronnie zobowiązująca jakby ktoś zapomniał). To jest pułapka, pod nazwą: "zapłać nam połowę i jeszcze uznaj dług"

*** ma zwykle przedawnione lub nieistniejące śmiecie, odpisz poleconym, że rzekomy dług na który się powołują nie istnieje i prosisz o skierowanie sprawy na drogę postępowania sądowego, bowiem w przypadku dalszego nękania wystąpisz o ustalenie nieistnienia długu, a w przypadku wpisu do KRD o ochronę dóbr osobistych.

PS. Jak im zapłacisz, oni Cię pozwą o drugą połówkę to co powiesz w sądzie? oszukali, 5 k.c. Wysoki Sądzie!?

PPS. jak Ci umorzą 50% długu to dostaniesz PIT 8C

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Byly wyroki sadowe nakazu zaplaty, czyli chyba przedluzyl sie bieg przedawnienia. Dobrze ze napisalem, bo moja adwokat najwyrazniej sie na tym nie zna bo mowila ze to dla mnie korzystne. Co najlepiej zrobic w moim wypadku? Zaznaczam ze mam jeszcze wiecej tych dlugow, skladalem o upadlosc konsumencja ale odrzucili wniosek. Nie mam na siebie nic zadnych ruchomosci ani nieruchomosci nie maja z czego sciagnac, ale troche mnie to meczy. Pozdrawiam i prosze o pomoc.

Ok, dzieki. W jaki sposob moge dowiedziec sie ile sad prZyznal? i czy wtedy moge rozlozyc to na raty i zatrzymac odsetki? ja jestem sklonny zaplacic wplate jednorazowa, jesli umorza jakas czesc odsetek.?

Z nakazu zapłaty. Tam będzie należność główna, odsetki o ile są zasądzone i koszty sądowe.
czy wtedy moge rozlozyc to na raty i zatrzymac odsetki?
Rozmawiaj z wierzycielem. Jak dojdzie do ugody, to tylko pisemna.
ja jestem sklonny zaplacic wplate jednorazowa, jesli umorza jakas czesc odsetek.?
A jak nie umorzą?

Jak nie umorza to korzystniej dla mnie rozlozyc na raty i placic na biezaco, nie ruszajac swoich oszczednosci. Tak czy inaczej szukam najkorzystniejszej opcji dla siebie. Te dlugi to moja wina, bylem glupi i wzialem bodajze 8 telefonow na abonament. Teraz mam 35 tysiecy dlugow za to. gdzie poczatkowe dlugi to nie duzo ponad 10 tysiecy kary umowne czy cos takiego, mimo to ze popelnilem bledy w mlodosci uwazam ze troche za bardzo te odsetki narosly. Jednak jesli takie jest prawo bede musial to wszystko zaplCzekac na komornika i z nim sie dogadywac? czy raczej z nimi?

Ugoda z komornikiem jest tyle warta ile papier na którym ją spisano...

Wszędzie masz nakazy, odbierałeś osobiście, na swój adres? To dobrze, ze masz kase i chcesz spłacać, ale z pewnością można z tych 35k zejść bez otrzymywania PITa 8C

tam gdzie nakazy dostawalem mieszka moja mama, ja osobiscie nigdy nie odebralem takiego czegos. co to jest ten Pit? Chce splacic, oczywiscie jestem odpowiedzialny za swoje czyny, jednak 35 tysiecy to troche duzo jesli wartosc tego co wzialem mysle ze okolo 7 tysiecy bylo warte, razem to bylo chyba 8 telefonow i provident. Jesli nie bedzie lepszego dla mnei wyjscia zaplace i tyle. Ale Ci z intrum sa nie miluchy, od mojego kontaktu caly czas wydzwaniaja i nalepili mojej mamie na dzwiach "zajecie komornicze" dzialaja mi troche na nerwy.

annaroth1991 napisał:
tam gdzie nakazy dostawalem mieszka moja mama, ja osobiscie nigdy nie odebralem takiego czegos. .

Możesz uprawdopodobnić, że gdzieś indziej mieszkałeś?
Matka podpisywała przesyłki czy tylko awiza były?

Załóż konto w EPU i przestań co chwila wypisywać jak to chcesz uczciwie spłacać, bo to nikogo nie interesuje. Tym bardziej, że zapowiada się, że nie będziesz musiał spłacać części tego zadłużenia (kto wie czy nie większej).

Na tę chwilę niczego dobrowolnie nie spłacaj, póki nie ustalisz na czym stoisz, nie rozmawiaj przez telefon z windykacją, napisz do nich tylko, że nie uznajesz ich roszczeń, ale jak prześlą Ci kopie umów, które rzekomo zawierałeś to się merytorycznie ustosunkujesz.

Ostatnia edycja:
Witam ponownie. Rzeczywiście wiekszosc dlugow mam. To mobile pisze przy nakazie zaplaty - wygasły. Czyli przedawnil sie? w reszcie, wiekszosc jest nakaz zaplaty.

Intrum nr sprawy-700860003490 i 706150000290 9530,84 i 1041.20 -nakaz z 2013

tmobile-konto abonenckie- utrata mocy(jednak kontaktowalem sie z nimi z 2 tygodnie temu) nie uznalem wtedy wlasnie dlugu?

Ultimo(wykupilo od provident) nie ma nakazu

GODebt1 nr sprawy- jest nakaz z 2013r

Towarzystwo finansowe Fingram- nie ma nakazu(splacilem tyle ile wzialem

Raport 3 Niestandaryzowany Sekurytyzacyjny nakaz 2013 rok

AGIO Wierzytelności Niestandaryzowany - nakaz zaplaty 2014

co dalej? jesli zaplace tyle co na nakazie to co wtedy bedzie?-

Reszta to same bilety pkp, ktorych tam wpisow w esadzie nie ma

Ostatnia edycja:
Powrót