witam

• Autor wątku Autor wątku es88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

es88

Użytkownik
Odpowiedzi
30
Chciałabym wnieść pozew cywilny na pana który zniszczył mi telefon. Zgłosiłam się do niego po tym jak umiesz al w internecie naprawy wyświetlaczy (HTC one) pan wymienił wyświetlacz lecz nie działa i jest zniszczony telefon. Mam jego wiadomości w których pisze E nie będzie ani jednej rysik na telefonie ze tylko wymieni wyświetlacz. Mam oczywiście podpisana z nim umowę w której było zaznaczone ze za wszelkie szkody ponosi koszty on. Zgodził się na zapłatę za telefon 1000zl i tak od miesiąca mi wpłaca. Najpierw prosił abym poczekał bo nie ma. Wczoraj powiedział ze wplacil na poczcie. Ja zażądała wysłania na emial potwierdzenia wpłaty. Do tej pory nie mam i milczy.

Powołując się na umowę i składane deklaracje i obietnice
proponowałbym wysłać
listem poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru
przedsądowe wezwanie do zapłaty.
Wyznaczajac realny termin np. 7 dni oraz formę płatności.

A masz może taki wzór. Bo nie umiem pisać takim prawniczym językiem. Kopie umowy mogę mu dołączyć do listu w ramach przypomnienia ? Z nim wogole nie ma żadnego kontaktu. Na moje widomosci pisane z innego konta odpowiada odrazu a na moje wogole

znalazłam w internecie wzor. napisałam. do tego zalczam mu ksero umowy i ide wyslac na poczte. następnie co dostane to zwrotne potwierdzenie odbioru (mam nadzieje ze pisemne) odczekam do wyznaczonego terminu a po jego uplynieciu pisze podanie do sadu ??

pan oczywiście odebral ode mnie ten list. dostałam potwierdzenie które jako dowod dolacze do pozwu. czy jest jakiś wzor pozwu cywilnego na podstawie którego mogę się opierać ??

Formularze są do pobrania ze strony sądu.
Objasnienia są na tyle czytelne, ze nie powinno być kłopotu
z jego sporządzeniem.
Powodzenia.

a powiedz mi jeszcze taka rzecz. czy musze mieć orzeczenie przez orzecznika z sad ze telefon jest zepsuty czy w sprawie cywilnej wystrcza zdjęcia i film pokazujący wady które powstaly przez niego ??

Powrót