Witam

• Autor wątku Autor wątku Marta2603
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marta2603

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam mam pytanie mój ex nie płacił alimentów przez trzy miesiące po czym zgłosiłam sprawę do komornika . Czekam dwa miesiące na zaświadczenie od komornika do funduszu alimentacyjnego , dostanę to zaświadczenie 7 listopada tego roku tylko sprawa się skomplikowala bo mój były od 1 listopada ma pracę na umowę i chce to zgłosić komornikowi aby ściągała z jego pensji i teraz pytanie jeśli w grudniu zapłaci mi alimenty poprzez ściągnięcie długo z jego pensji a on nagle rzuci pracę i znów będzie niewyplacalny to czy znów będę musiała czekać 3 miesiące kiedy nie będzie mi płacił i znów do komornika zgłosić sprawę i czekać kolejne dwa ? Nie mam pewności czy on będzie pracował cały czas

Nic więcej nie zgłaszasz, komornik będzie mu siedział na ogonie cały czas, póki nie wycofasz sprawy. Ja bym nie wycofywała, bo będziesz się tak bawić w kotka i myszkę co dwa miesiące.
Poza tym do komornika nie zgłaszasz po 3 miesiącach, tylko nawet 1 dzień zwłoki Cię do tego uprawnia. Po 3 m-cach to na policję z 209kk

Nie ja nic nie zgłaszam 7 idę po to zaświadczenie do fa i tyle tak jak miałam w planach on pewnie i tak nie zgłosi że ma umowę o prace tylko tak gada tylko mam jeszcze jedno pytanie bo teraz bd płacił mi fa a jak komornik zobaczy że on pracuje to dalej bd mi płacić fa czy już z tego pensji ? I co jeśli rzuci pracę ?

Powrót