Wiza dla nieletniej w Niemczech.

• Autor wątku Autor wątku beata and
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

beata and

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam!mam problem z wiza dla mojej 14 letniej corki.Jestem w zw.malzenskim z o. niemieckim od 1 roku ,corka chodzi do szkoly.ja dostalam wize na 18 miesiecy,niestety corce przedluzaja na 3 miesiace!wymyslili ze musze pracowac-wiec pracowalam ale i tak dali zmowu tylko 3 miesiace!teraz stracilam prace a z tydzien idziemy przedluzyc ja.ciekawe co zrobia?az sie boje?gdy zapytalam pania z urzedu wizowego co zrobia jak strace robote stwierdzila ze nie ma pojecia!!!moze wywala moja corke na zbity lep?co robic jak postapic?bardzo prosze o rade!!pozdrawiam bea :( :(

Jeżeli masz ślub z obywatelem Niemiec i pracowałaś to masz prawo przejść na bezrobocie
A córka jak chodzi do szkoły to jej przedłużą pobyt oni teraz tak przedłużają nie martw się
Chyba że nie mieszkasz z Niemcem razem ,masz prawo do wszystkich świadczeń .

Witam!Bardzo dziekuje za odpowiedz :) !Pracowalam tylko 2 miesiace,z urzedem pracy nie mam najmiejszego problemu,to urzad wizowy stwaza nieprzyjemne sytuacje!Wystawiaja wize na 3 miesiace i wtedy nie moge ubiegac sie o pieniazki dla dziecka 207e z urzedu pracy,bo termnin wizy za krotki!To jest z ich strony takie cwane podejscie!JUz spotkalam sie z tym ze nie pozwalaja sciagnac dzieci,np.moja kolezanka stara sie od 2 lat aby jej 2 dzieci z KOLUMBI tu przyjechala-nie zezwalaja!Ona pracuje zarabia 800e i tak nie chca!TO nie jest odosobniony przypadek!Pozdrawiam i jeszcze raz WIELKIE DZIEkI!!!! :)

Powrót