Wiza do USA-Osoba Karana/Niekarana

• Autor wątku Autor wątku przemek1209
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

przemek1209

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam.Z góry przepraszam jeżeli temat zamieszczam w złym miejscu,jestem świeżo po rejestracji.Mój problem polega na tym że byłem karany w Wielkiej Brytanii.Nic poważnego,prace społeczne i niewielka grzywna.Po powrocie do Polski poprosiłem znajomego z policji żeby sprawdził czy jestem karany.Odpowiedź brzmi "nie nie jesteś i nie byłeś".Więc o co tu chodzi ? Jedyne co mi przychodzi do głowy to to że w Polsce nie jestem karany a w Anglii tak.I teraz zgłupiałem ponieważ przy składaniu wniosku wizowego które niebawem nastąpi nie mam pojęcia co mówić/pisać żeby być zgodnym z prawdą.Bardzo proszę o odpowiedź.Z góry serdecznie dziękuje.

Odpowiadac zgodnie z prawda.
Jezeli pytanie brzmi czy byles karany an terytorium PL to, ze nie byles
A jak brzmi czy ogolnie to, ze byles.
Chyba jasne.

może to jakoś wpłynąć na decyzję przyznania wizy,a później zielonej karty ?

W sprawie wizy do USA polecam konsultacje z firmą ATABE LTD. Dla wszystkich, którzy potrzebują merytorycznej pomocy w temacie wiz. Osobiście korzystałem i polecam - rozjaśnili mi temat.

Jeżeli byłem skazany za pobicie,to w polu czy byłeś skazany,aresztowany zaznaczam TAK.Później jest explain.I co teraz mam tylko napisać że byłem skazany za pobicie i to wystarczy ? Dajcie proszę znać.

ja jestem 2 lata po ekstradycji z usa mieszkalem tam 10 lat mam zielona karte tez nie wiem czy moge wrocic tam do do mu do swojej rodziny

Powrót