Wizerunek

• Autor wątku Autor wątku Droiture75
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Droiture75

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,

Czy jeżeli zrobiłem zdjęcie koleżance atakującej mnie w celu udokumentowania ataku, a następnie pokazałem je rodzicom i przesłałem koledze by je dla mnie przetrzymał popełniłem przestępstwo?
Teraz psycholog szkolny grozi mi policją

Jak mogę się bronić i czy zdjęcie rzucającej się na mnie koleżanki w czymś mi pomoże?

Droiture75 napisał:
... Czy jeżeli zrobiłem zdjęcie koleżance atakującej mnie w celu udokumentowania ataku, a następnie pokazałem je rodzicom i przesłałem koledze by je dla mnie przetrzymał popełniłem przestępstwo? ...
Nie.

Spodziewałem się bardziej profesjonalnej i obszernej odpowiedzi. Poza tym była to odpowiedź na to czy popełniłem przestępstwo, czy że zdjęcie mi w czymś pomoże?

Nie chcę tworzyć nowego tematu, więc zadam drugie pytanie - Czy nauczyciel w szkole prywatnej nadal jest funkcjonariuszem publicznym i można go nagrywać?

Droiture75 napisał:
Spodziewałem się bardziej profesjonalnej i obszernej odpowiedzi. ...
Temat był wielokrotnie omawiany, wystarczy wykazać minimum własnej inicjatywy i poczytać podobne wątki oraz użyć opcji Szukaj. Do znudzenia o to prosimy, a postawa roszczeniowa jest tutaj bardzo nie mile widziana.
Droiture75 napisał:
... czy że zdjęcie mi w czymś pomoże? ...
A skąd my mamy to wiedzieć, to nie do nas należy ocena dowodów. Przedstawić je możesz ale z jakim skutkiem tego tutaj nikt nie odpowie.
Droiture75 napisał:
... Czy nauczyciel w szkole prywatnej nadal jest funkcjonariuszem publicznym i można go nagrywać?
Z pewnymi wyjątkami nagrywać możesz każdego, prawa nie złamiesz, co najwyżej jakiś regulamin, bycie funkcjonariuszem nic do tego nie ma.

Ostatnia edycja:
Powrót