wizja lokalna

• Autor wątku Autor wątku Tuti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tuti

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
pisze jako oskarzony. czy w przypadku, kiedy 4 policjantow o 5:15 zeznalo ze jechalem w samochodzie, ktory poruszal sie z nadmierna predkoscia (tak to ujal jeden z policjantow w zeznaniach) po terenie zabudowanym przysluguje mi prawo o wizje lokalna? czy sad ma obowiazek zlecic taka wizje? przy kim sie ona odbywa?

Nie wiem o co dokładnie chodzi, ale jeśli prowadzone jest postępowanie przed sądem to możesz składać wnioski dowodowe.
Wniosek dowodowy musi wskazywać fakt, który za jego pomoca chce się wykazać, musi to być fakt istotny dla sprawy a dowód musi być przydatny do wykazania tego faktu.
Sąd ma obowiązek uwzględnienia wniosku tylko gdy są spełnione te przesłanki. Ocenia to oczywiście sąd.
O terminie przeprowadzenia takiego dowodu powiadamiane są strony, zatem i ty, i mozna się na taki termin stawić, w określonym miejscu. Jest tam sedzia, bez togi, protokolant i strony.

a kiedy mozna zlozyc taki wniosek?
mam juz za soba sprawe zapoznawcza, w lutym mam sprawe glowna. czy jeszcze moge wystapic o taki wniosek?

z gory dziekuje z odpowiedz

W każdej chwili do zamknięcia przewodu sądowego (czyli do tuż przed wyrokiem)

ale o co chodzi z tą wizją lokalna ? czego mialaby dowieść?

no np. że o 5.15 byli go w stanbie rozpoznać w samochodzie, że jechał szybko...
no bo co innego.
zresztą, niech się sam męczy. musi pokazać sądowi, co chce udowodnić, wizji lokalnej dla samego przewietrzenia się nie robi.

Luki_attorney napisał:
no np. że o 5.15 byli go w stanbie rozpoznać w samochodzie, że jechał szybko...
no bo co innego.
zresztą, niech się sam męczy. musi pokazać sądowi, co chce udowodnić, wizji lokalnej dla samego przewietrzenia się nie robi.

wizja lokalna to wizja - ale wam chodzi chyba o eksperyment procesowy... no ,ale...

wizji lokalnej nie ma w kpk, więc sobie można tym nazywać co się chce....

nawet telewizję sobie mogę nazwać wizją

Powrót