Wklejanie adresu witryny

• Autor wątku Autor wątku Patryk2808
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Patryk2808

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam!
Prowadzę mały serwis poświęcony grom komputerowym. Nie jestem do końca pewien jednej rzeczy i mam nadzieję, że mi pomożecie :)
Otóż różne serwisy umieszczają u siebie screeny (artworki itp.) z różnych gier. Nie chciałbym być gorszy, jednak chciałbym również, aby screenów ode mnie nikt nie kopiował i dlatego mam zamiar wstawić w rogu każdej zdobytej grafiki mały adres mojej witryny. I tu pojawia się moje pytanie: Czy to nie jest łamanie (w jakiejkolwiek formie) praw autorskich właściciela tej grafiki?
Mam nadzieję, że rozumiecie moje pytanie. Jeżeli tak to proszę o szybką odpowiedź, ponieważ jest mi to bardzo potrzebne, bo nie chciałbym mieć żadnych kłopotów prawnych z tym związanych.

Dziękuję i Pozdrawiam!

Przede wszystkim umieszczanie części utworu, jeśli nie ma się licencji ustawowej lub od osoby uprawnionej, na stronie internetowej, jest naruszeniem praw autorskich.

Tak ... rozumiem ... ale czy wklejenie w/w adresu mojej witryny w rogu (jeśli uzyskałem pozwolenie na umieszczenie grafiki) jest również traktowane jako naruszenie praw?

moze byc traktowane jako naruszenie praw autorskich osobistych

Powrót