Wlamania do domu a odpowiedzialnosc landlorda

• Autor wątku Autor wątku eurotarget
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

eurotarget

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam wszystkich forumowiczow i prosze o pomoc prawna w nastepujacej sprawie. Od 12/08/2007 wynajalem pokoj w Nottingham. Podczas mojej podrozy sluzbowej landlord telefonicznie poinformowal mnie, ze bylo wlamanie i ze skradziono mu radio. Prosilem go wtedy o zainstalowanie alarmu antywlamaniowego i ubezpieczenie domu. Przygotowalem tez wowczas krotka pisemna notatke w 2 egz. dla niego i dla mnie, gdzie wypisalem rzeczy, ktore powinien wykonac w domu aby poprawic bezpieczenstwo lokatorow i majatku. Wdniu 5/10/2007 mialo miejsce 2 wlamanie, gdzie sprawca/sprawcy dostali sie do domu w taki sam sposob jak poprzednio i przetrzasneli doslownie caly dom. Skradziono mi cennego laptopa i kamerke internetowa. W laptopie mialem efekt moje rocznej pracy zawodowej. Jedyna rzecza, ktora zrobil landlord to zabicie deskami dziury w dzwiach po wybitej szybie. Wyslalem listem poleconym pismo do landlorda w ktorym prosze o natychmiastowe dzialania w celu zapewnienia mojego bezpieczenstwa i ruchomosci w lokalu oraz domagam sie rekompensaty za utracony cenny sprzet i efekty pracy intelektualnej uzasadniajac to tym, ze nie zapewniajac bezpieczenstawa lokalowi przejal na siebie odpowiedzialnosc za skutki wlaman. Odpowiedzia landlorda bylo w dniu 23/10 dostarczenie mi wypowiedzenia najmu. Nie ma podanego zadnego powodu wypowiedzenia najmu mieszkania. Prosze o pilna porade prawna jakie kroki powineniem w tej sytuacji podjac i w jakich organizacjach moge szukac pomocy prawnej. Za zadbe skarby nie mozna dodzwonic sie do CAB w Nottingham. Jest podany jeden nr tel, ktory jest stale zajety. Czy moge skierowac sprawe do sadu a jesli tak to jak sie za to zabrac? Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam z Nottingham

Powrót