Włamanie do mieszkania co mi za to grozi?

• Autor wątku Autor wątku Bomber455
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bomber455

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam niech mi ktoś pomorze jakiś czas temu włamałem sie do mieszkania w Niemieckiej wiosce po około 2 godzinach zostałem zatrzymany przez policje .Na komendzie przyznałem sie do wszyskiego i zostałem wypuszczony to jest moje pierwsze przestępstwo w Niemczech lecz w polce bylem juz karany za zniszczenie mienia otrzymałem zawiasy .Po dwuch miesiacach przyszło mi wezwanie na sprawe do Niemiec mam 22 lata na wezwaniu również jest napisane ze odbędzie sie sąd ławniczy czy cos takiego . Pytam o to co mi za to moze grozi i czy jesli nie stawie sie na sprawie w niemczech moga mi ta sprawe przeniesc do Polski ? niech mi ktos poradzi co byl w podobnej sytuacji lub zna sie na tych sprawach z góry dziekuje

Ostatnia edycja:
Teraz sie boisz czemu wczesniej nie myslales mi sie tez wlamali wiec raczej nie ma litosci dla takich jak ty

Za Wohnungseinbruchdiebstahl grozi od 6 miesięcy do 10 lat pozbawienia wolności, §244 III StGB.

W przypadku niestawienia się na rozprawę może zostać wydany nakaz doprowadzenia, a w dalszej perspektywie możliwy jest nawet europejski nakaz aresztowania i zatrzymanie przez polską policję w celu doprowadzenia na rozprawę.

Pozdrawiam,
Piotr Kozłowski
====
http://www.ra-kozlowski.com

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót