wlamanie do poczty

• Autor wątku Autor wątku bombonierkaka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bombonierkaka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Prosze o rade. Od dluzszego czasu (od ok. 3,5 roku) jestem nekana przez mojego bylego narzeczonego. Zaczelo sie to po zarwaniu przeze mnie naszych zareczyn. Otrzymuje regularnie maile z pogrozkami, ze mnie znajdzie (mieszkam obecnie za granica), maile mocno obrazliwe. Na poczatku wynikalo to z bolu zerwania- tak to sobie tlumaczylam i nie reagowalam. Jednak czas plynie a on nie przestaje, za to stosuje coraz drastyczniejsze metody. Ostatnio wlamuje sie na moja skrzynke pocztowa i wyciaga z moich maili do przyjaciol szczegolowe informacje na temat mojego zycia osobistego, pracy itd. Kojarzac fakt jego zbyt duzej od przecietnej wiedzy na moj temat (wlacznie np. z imionami mezczyzn, z ktorymi sie spotykalam od czasu naszego zserwania) i regolarnych wlaman na moja skrzynke pocztowa, jest on glownym podejrzanym. Ostatnio po wlamaniu zmienil moje haslo, od czasu do czasu notuje nowe przeczytane maile, ktore ktos otwarl i przeczytal przede mna. Prosze o rade co moge zrobic w takiej sytuacji? To chyba przestepstwo takie wlamania i czytanie mojej poczty. Probowalam zabezpieczac, zmieniam haslo rwgularnie a jego zaczepki ignoruje, ale to wszystko nie dziala. Czy zglosic te sprawe na policje i czy zostanie potrakowana powaznie? Co jesli zrealizuje pogrozki? Na mojej poczcie byly przeciez takze maile dotyczace mojego miejsca pracy i zamieszkania. Czuje sie zagrozona. Bardzo prosze o pomoc, gdzie mam sie zglosic? Czy zglosic sprawe w Polsce, czy w Anglii (tutaj mieszkam). Moj byly natomiast przebywa obecnie w Szwecji (z tego, co mi pisal, jesli mozna mu wierzyc).
Z gory dziekuje za kazda odpowiedz.

Google > włamanie email konto pocztowe > do 3 lat odsiadki.

Dorzućmy jeszcze groźbę karalną do 2 lat więzienia.

jeśli obawiasz się spełnienia grózb-to tzw.grożby karalne.ubliżanie i zniesławienie sprawa z powództwa cywilnego.sprawę zgłaszasz w najbliższym posterunku policji.w łamanie do skrzynki pocztowej jest również przestępstwem.

Dziekuje za odpowiedzi, co za ulga!
P.S Prokuratortus- oczywiscie ze regularnie zmieniam hasla, ale on i na to ma juz swoje sposoby...

Powrót