B
bubuuu
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Mam wielki problem z ktorym przestaje sobie juz radzic.W zime mniej wiecej w styczniu-lutym wlamalam sie na konto pocztowe przypadkowej dziewczynie miala podanego maila w podpowiedzi date urodzin wiec to zaden problem dla zwyklego czlowieka.Weszlam na konto przeczytalam maile,zmienilam haslo na nasza-klase,gadu-gadu po czym napisalam jej ze moge oddac jej haslo a ona mi napisala ze sprawa jest na policji.W maju do moich drzwi zapukala policja z nakazem przeszukania zabrali mi laptopa z ktorego nastapilo wlamanie,laptopa mojego brata oraz okolo 30 nielegalnych plyt cd z grami,programamy,filmami,muzyka oczywiscie cala nielegalna zawartosc dysku w komputerze bedzie brana pod uwage.Dodam ze oba komputery byly kupione na moja mame i to ona jest ich wlascicielem.Z tego co sie orientowalam groz mi kara grzywny oraz konfiskata komputera z ktorego bylo popelnione przestepstwo oraz prawdopodobnie komputeru mojego brata bo znaleziono u nigo 4 nielegalne programy,moj brat jest osoba chora psychicznie i chcialabym wiedziec jak bedzie traktowana jego sprawa?Moja rodzina utrzymuje sie z renty socjalnej mojej mamy,oraz mojego brata i moich alimentow a moj drugi brat jest studentem wiec nie bede miala na to zeby zaplacic grzywne czy zamienia mi ja na wyrok w zawieszeniu?Nigdy nie bylam karana.Czy jest szansa na odzyskanie komputerow?Jakie pisma musze do nich kierowac?Jestem uczennica liceum nie posiadam zadnych dochodow poza alimentami a komputer jest potrzebny mi do nauki.Komputer wrocil po przebadaniu go przez bieglego sadowego i za 2 dni ide na komende maja odczytac mi wyrok oczywiscie moge sie od niego odwolac ale nie wiem czy jest sens i czy wogole mam jakies szanse?czy adwokat pomoze mi w tej sprawie czy raczej zgodzic sie na ich warunki?Smieszy mnie jeszcze jedna rzecz : gdy moja mama byla na policji czytali jej nazwy programow ktore mam nielegalne np Alcohol 52% ktorego instalke sciagnelam z internetu nie crackowalam go i nie wpisywalam kodu seryjnego bo nawet go nie wymagal!Oraz program nero ktory jest zainstaloway a plyte orginalna mam w domu!Wiec jak oni to sprawdzili????
Ostatnia edycja: