włamanie na skype

• Autor wątku Autor wątku grzegorz0237
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
G

grzegorz0237

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
23
witam wszystkich od razu przejdę do pytania ktoś włamał się na moje konto skype i od czasu do czasu korzysta z niego dzwoniąc korzystając z moich środków .Przekonałem się że nie jest to trudne ponieważ nazwa użytkownika wyświetla się gdy kogoś chcemy poszukać wystarczy wysłać prośbę o zmianę hasła i gotowe.pytanie brzmi czy takie coś jest karalne //samo włamanie//dodam że ustalenie ip.komputera nie jest trudne.za po,oczgóry dziękuję,pozdrawiam

Ostatnia edycja:
1. Zmień hasło.
2. Zmień pytanie pomocnicze.

3. Według mnie jest to przełamanie zabezpieczeń i kradzież.

drzemik napisał:
1. Zmień hasło.
2. Zmień pytanie pomocnicze.

3. Według mnie jest to przełamanie zabezpieczeń i kradzież.

pytanie pomocnicze w skype niema czegoś takiego jak nie znasz hasła bo go zapomniałeś //przyjmijmy...//klikasz zapomniałem hasła wyskakuje okienko gdzie podajesz swój adres e-mail ,i po chwili dostajesz linka gdzie bez problemów może każdy wpisać hasło jakie tylko się podoba.Opisana sprawa spotkała mojego kolegę żona włąmała mu się na konto i mimo że nie są ze sobą od prawie roku i oboje mają innych partnerów to założyła mu sprawe rozwodową ,na skype pisał ze swoją obecną dziewczyną .związek ich rozpadł się z jej winy //zdrada//lecz ona twierdzi że winny jest on i wiadomości które były na koncie skopiowała i są teraz dowodem w sprawie przeciwko jemu ze to on ją zdradził.Igdzie tu sprawiedliwość??????

Ale tego linka dostajesz na swoje konto pocztowe...
Czyli żona włamała się na konto pocztowe, skoro miała dostęp do tego linka.

Podtrzymuje to co powyżej (zabezpieczyć konto pocztowe i zgłosić na policję).

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót