Właściciel nie żyje a OC.

• Autor wątku Autor wątku Krzysiek1922
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Krzysiek1922

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
29
Witam.
Proszę mądrzejsze głowy po raz kolejny o pomoc.
Sprawa wygląda następująco mój tato zmarł w 2000 roku, prowadził gospodarstwo rolne mając na siebie zarejestrowany ciągnik rolniczy i przyczepę.

Po jego śmierci gospodarstwo przejął wujek oferując że będzie opłacał pojazdy i korzystał. Wszystko rzeczywiście było opłacone, jednak wujek zmarł poszedłem opłacić OC i zapytać czy jak przerejestruje na siebie to jakie dokumenty mam przynieść.

Agent mnie poinformował że już dawno powinna być na mnie, mamę i rodzeństwo polisa a nie na tatę. Mówił że oddadzą mi pieniądze za polisy na tatę a mi naliczą karę i inne stawki.

Proszę o pomoc jak to załatwić bo teraz nie wiem czy przerejestrować na siebie czy jak agent mówi jedynie to sprzedać ?

Czy została przeprowadzona sprawa odnośnie ustalenia masy spadkowej?

Zanthius napisał:
Czy została przeprowadzona sprawa odnośnie ustalenia masy spadkowej?
Tak w 2001 roku. Na mnie rodzeństwo i mamę. Nadmienię że tym razem agent do polisy mnie dopisał.

Poddbijam czy tkos się orientuje czy w wydziale komunikacji będą robić problemy prsy rejestracji gdyż nie wiem czy przepisać na siebie czy umowę sprzedaży zrobić pozdrawiam.

Krzysiek1922 napisał:
czy przepisać na siebie czy umowę sprzedaży zrobić

Napisz jeszcze raz co chcesz zrobić.
Na dzień dzisiejszy włascicielami są osoby wskazane jako spadkobiercy w sprawie spadkowej.

Witam dzięki za odpowiedź. Chciałbym przepisać na siebie lub na wszystkich spadkobierców lecz mam dylemat czy nie będzie problemów w wydziale komunikacji lub UFG że tyle lat nie dopełniono obowiązku przerejestrowania pojazdu.

nie będzie ani w WK ani w UFG

Rozumiem i oby się Pan nie mylil. Pozdrawiam dziękuję

Powrót