własciwie prosze o pomoc

• Autor wątku Autor wątku justy_owcz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

justy_owcz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam serdecznie!
Jestem użytkownikiem allegro od czasu do czasu cos tam sprzedaje mam teraz taką sytuację że jeden klient dużo rzeczy zamówił i opóźniłam się nie cały tydzień z przesyłką. Przesyłkę wysłałam, kwit do allegro wysłałam jednak facet nie daje spokoju odgraża mi się że wytoczy mi sprawę chyba ze zapłacę mu ponad 500 zł? Ma takie prawo ? ii oświadczył że dawno był na policji zgłosić sprawę już jak otrzymał towar. Przepraszam z góry jak w nie właściwym dziale pisze. Proszę o POMOC
Pozdrawiam Justyna :?

powiedzieć mu żeby dał spokój bo inaczej ty złożysz zawiadomienie o podejrzeniu usiłowania wyłudzenia pieniędzy.... art. 13 &1 KK w zw. z art. 286 &1 KK

Naprawde dziękuje za odpowiedz ale powiedz mi czy ma podstawy wogole iśc do sądu ? Dostał wszystko nawet jeszcze nie przyszło ponowne przypomnienie z allegro a on juz takie szpoki robi ehh

w postępowaniach cywilnych każdy z każdym może się sądzić o przysłowiową pietruszke...

Wiesz z góry przepraszam za ten post w cywilnym jak mozesz unuń. Widac że ktoś sprawuje piecze bardzo dobrze. Nie pomyślałam zanim pisałam...
Sens jest tego ze facet odgraza sie że już złożył sprawe do sądu i że napewno nigy nie dostane kredytu itd. Wogole radzisz sie tym przejmować jak wogole sądzisz?

Czy zwłoka była Pan winą?
Co było przedmiotem świadczenia?
Jaki straty poniósł wierzyciel, że żada odszkodowania?

Z tego co Pan opisuje sytuacje, to wynika, że chce on Pana naciągnąć i tyle.

Powrót